Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Здійснюється комплексний підхід для надання допомоги евакуйованим людям з Херсонської області», – Оксана Єльчієва

Миколаївщину визначено безпосередньо як транзитну область для жителів населених пунктів Херсонської області, які опинилися у зоні підтоплення внаслідок підриву конструкцій Каховської ГЕС.

Станом на 13 червня, 52 людини виявили бажання залишитися на території Миколаївської області, їх було розміщено в місцях компактного проживання. Про це у понеділок, 12 червня, під час брифінгу повідомила директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксана Єльчієва.

Щодо організації прийому людей з Херсонської області, то Оксана Єльчієва розповіла, що наразі Миколаївський залізничний вокзал визначено приймальним пунктом евакуйованого населення.

«Там працюють всі служби, які надають відповідну допомогу людям. Це, в першу чергу, представники Миколаївської ОВА, департаменту соціального захисту, Червоного Хреста, також там працюють психологи тощо», – зазначила вона.

Окрім цього, одразу на місці представники Укрпошти здійснюють виплати коштів евакуйованим з Херсонщини. Така виплата складає 3000 грн для дітей та осіб з інвалідністю, 2000 грн – для працездатних осіб.

«Також там працюють наші міжнародні партнери, які реєструють осіб для отримання відповідних допомог в майбутньому. Звичайно, в разі потреби надається гуманітарна допомога, це харчові продукти, засоби гігієни тощо. Тобто здійснюється комплексний підхід для надання допомоги евакуйованим людям з Херсонської області», – наголосила Оксана Єльчієва.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН