Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканців Запоріжжя закликали не вживати рибу невідомого походження

Через руйнування росіянами Каховської ГЕС у Запорізькій області існує загроза масового мору риби. Запоріжцям важливо розуміти, що в таких умовах купувати рибу на “стихійних” ринках та інших не встановлених для цього місцях категорично заборонено, оскільки є ризик захворіти на ботулізм та інші кишкові інфекції.

Внаслідок терористичного акту загарбників – підриву Каховської ГЕС – знизився рівень води в нижньому б’єфі річки Дніпро. Це в свою чергу несе серйозну загрозу для водних біоресурсів в основному річищі і дотичних водоймах, а також загрозу ускладнення епідемічної ситуації.

Причиною може стати масова загибель риби, яка загрожує харчовими отруєннями, зараженням ботулізмом, іншими кишковими інфекціями. Жоден спосіб приготування не матиме впливу на мікроби і не зробить її безпечною.

Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області рекомендує посилити контроль за несанкціонованою торгівлею рибою та рибопродуктами, заборонити реалізацію живої річкової риби на пересувних торгівельних пунктах та на ринках міста Запоріжжя.

Спеціалісти закликають містян утриматися від купівлі живої річкової риби та рибопродуктів з рук на “стихійних” ринках та інших не встановленних для цього місцях.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН