Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З Херсонщини та Миколаївщини евакуйовано 3704 особи, – Міністр внутрішніх справ України

“На першому місці для нас – це евакуація громадян з небезпечних територій і забезпечення людей усі необхідним, а це питна та технічна вода, продукти харчування”, – про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

Наразі для Уряду та Міністерства внутрішніх справ України пріоритетними завданнями є ліквідація наслідків техногенної катастрофи на Каховській ГЕС та територіях п’яти областей – Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Одеської.

За результатами шостого дня евакуаційних заходів врятовано із території Херсонської області – 2722 особи, з них 205 дітей, 76 маломобільних громадян. Також відомо про 5 загиблих. З Миколаївської області евакуйовано 982 особи, з них 167 дітей. Двоє осіб загинуло. Також сьогодні у Херсоні три особи загинуло під час обстрілів зі сторони армії рф.

“Робимо усе, щоб максимальна кількість наших громадян була евакуйована з підтоплених територій, перш за все діти, літні люди та маломобільні особи. Щодня вдається евакуювати близько 100 осіб”, – повідомив Ігор Клименко.

Нині у підтоплених областях та районах працюють понад 200 плавзасобів. До рятувальної операції залучені працівники ДСНС, поліцейські та волонтери, які рятують не лише людей, а й незліченну кількість тварин, що опинились у воді через підрив російськими загарбниками Каховської ГЕС.

Рятувальники роблять усе можливе, ризикуючи своїм життям, щоб врятувати людей з лівобережжя Херсонщини, яке наразі тимчасово окуповане росією. Звідти від наших громадян надходять запити на порятунок із соціальних мереж та засобів масової інформації.

“Підступний ворог четвертий день поспіль обстрілює і Херсон, і область, зокрема місця, де відбувається евакуація людей. Але навіть в таких умовах ми намагаємось рятувати людей. Така ненависть росіян до цивільних не вкладається у голові”, – сказав очільник МВС.

Наразі жодного випадку мародерства не зафіксовано, повідоми Ігор Клименко. Вулиці патрулюють правоохоронці, які цілодобово контролюють ситуацію у підтоплених регіонах.

“На сьогодні сформовано кілька десятків груп, які будуть документувати разом з підрозділами ЖКГ та місцевою владою, ті збитки, які понесли наші громадяни. Для того, аби у майбутньому отримати компенсації від відповідних структур. Ми будемо у кожному будинку викачувати воду, щоб якомога швидше енергетики та працівники газової служби могли поновлювати комунікації для життєздатності постраждалих регіонів”, – підсумував Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН