Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“З’їв і на передову”: співробітники сімейного кафе в Миколаєві готують сніданки та обіди для військових

З 25 лютого співробітники сімейного кафе в Миколаєві почали готувати для військових, таким чином допомагають обороні міста. Найвідоміша страва цього закладу з початку повномасштабної війни — фронтові пиріжки. Станом на 11 жовтня тут приймають відвідувачів, як і раніше, та продовжують готувати й видавати обіди захисникам.

Військовослужбовець Вадим зайшов до закладу випити чаю. Говорить, вже встиг поласувати пиріжком із картоплею. У кафе буває часто.

“Дуже оперативно, це дуже важливо, ми не встигаємо готувати їжу, а дівчата завжди в телефонному режимі, що треба приготували, хлопці приїхали, це все гаряче, смачне, особливо пиріжки місцеві. І одразу на передову”, — розповів Вадим.

Меню сімейного кафе довелось підлаштувати для військових, яким треба поживніша кухня, говорить шеф-кухарка Тетяна.

"З’їв і на передову": співробітники сімейного кафе в Миколаєві готують сніданки та обіди для військових

“Змінилось кардинально наше меню. Тобто це збільшення порцій, це більш м’ясні, поживні страви. Наші фронтові пиріжечки ми смажимо із різними начинками: з горохом, нутом, картоплею, грибами. Також робимо біляші, маринади, і перець, і огірки, і баклажани, аби відчули себе вдома, такі домашні смаколики — це ми готуємо для наших військових”, — розповіла Тетяна.

З початком повномасштабної війни більшість колективу залишились працювати у закладі, допомагати готувати та годувати військових у прифронтовому місті.

“Два місяці ми ночували тут, у бомбосховищі, ми готували, картоплю різали, чистили, годували наших військових. Напевно, у день ми видавали порцій 500-600”, — розповіла адміністраторка закладу Анастасія.

"З’їв і на передову": співробітники сімейного кафе в Миколаєві готують сніданки та обіди для військових

Станом на 11 жовтня кількість військових, на яких готують, менша. Тут формують багатопорційні обіди та видають на конкретні підрозділи — 300 порцій. Долучились до цього з 25 лютого, розповідає власниця закладу Катерина Литвишкова.

“Вже одразу, 25 лютого, ми почали отримувати перші запити на певну кількість харчування. Все починалось з: “Катю, необхідно видати 30 порцій обідів”, “Катю, треба видати 80 сніданків, чи потягнете ви вночі видати 120 перших страв та 120 других страв?”. Виконаємо. “Катю, від завтра у вас ще підрозділ на 220 людей”. Зробимо. Тобто доходило до 600 порцій, два раціони по 600 порцій — це максимальна кількість, яку ми готували за період бойових дій”, — розповіла Катерина.

Зі слів Катерини, вона пишається кожним співробітником, який залишився в команді. Підтримувати армію планують і надалі, до перемоги.

“Мене мотивує моє улюблене місто. Я знала і знаю, що я залишусь тут, у мене відповідальність перед моїми співробітниками, перед моєю родиною, яка знає, що моя місія — нагодувати наших захисників, не залишити жодного бійця без харчування, будь-який запит ми виконуємо. Мене мотивує перемога й віра у перемогу, а якщо чоловік буде ситий, то перемога буде за нами”, — сказала Катерина.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН