Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємство з Херсона перенесло виробничі потужності у Бородянку

Про роботу релокованого підприємства “Планета-РС” розповіла головна редакторка “Українського півдня” Лідія Григор’єва:

Селище міського типу Бородянка на Київщині теж потрапляє в програму відновлення населених пунктів “Build back better” – відбудувати краще, ніж було. Центр – понівечений війною.

Схилився в роздумах Кобзар, прострелений російською кулею. Знов доля мене звела з колективом підприємства з Херсона – це “Планета-РС”, яке повинне було запрацювати 22 лютого 2022 року під Києвом, в Бородянці. Але вже через два дні його захопили російські військові, найманці з Чечні. Традиційно – все розграбували, понищили.

Завдяки релокації потужностей з Херсона вдалося відновити роботу підприємства. Піднятися вдруге – це знов про херсонців. Але ворог почав бити по енергооб’єктах Київщини, чимало будівельних майданчиків зупинилися. Але херсонці продовжували працювати, придбали потужний генератор. Це був один з найскладніших періодів для бізнесу. У цеху підприємства – автоматизовані робочі місця, сучасна система контролю якості й лабораторія дають можливість виробляти якісну продукцію, різні бетонні вироби під торговельною маркою “ТROTTO”.

Звісно, складно, бо конкуренція шалена на Київщині, але є прагнення працювати – і відповідальність за рідне місто Херсон, в яке потрібно повернутися з інвестиціями. На жаль, підприємство в Херсоні поки на простої. Але зі звільненням лівобережжя засновники планують запустити його знов. Я приїхала в Бородянку у 2 половині дня. Мені було цікаво, як живе цей населений пункт, який графік роботи підприємства, де працюють херсонці.

Бородянка живе. Але місцеві з жахом розповідають про вбивства земляків, в їх очах лють до ворогів і велика любов до своєї маленької батьківщини, яку вони відстояли. Бородянка відновиться, й Херсон відновиться, наповняться звільнені населені пункти України дитячим сміхом і спокоєм. Але це буде потім. Після перемоги. У офісі компанії “Планета – РС” фото працівника, який загинув за незалежність України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН