Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Херсонщини втратили 35 тисяч гривень під час спроби отримати грошову допомогу на сумнівних сайтах

За минулу добу поліцейські області зареєстрували два факти шахрайства з так званими «соціальними виплатами». Під приводом грошової допомоги від міжнародних організацій шахраї зняли з рахунків жителів Херсонщини усі заощадження. Люди взяли інформацію про виплати не з офіційних джерел, а перейшли за сумнівними посиланнями, після чого з їх рахунків зникли кошти.

Так, жертвою шахраїв стала 55-річна жителька обласного центру. В одній зі соціальних мереж вона прочитала повідомлення про виплати жителям деокупованих територій і одразу перейшла за посиланням. В процесі заповнення анкети жінка надала дані своєї банківської картки, на яку мали надійти виплати. Після виконання усіх вказівок з її рахунку зникли 20 тисяч гривень.

За такою ж схемою втратив свої заощадження пенсіонер із Бериславського району. На сторінці в соціальній мережі він побачив оголошення про допомогу постраждалим унаслідок війни від «благодійного фонду», після чого заповнив анкету, вказавши пін-код пенсійної картки для зарахування допомоги. Наступного дня чоловік виявив відсутність на банківській картці 15 тисяч гривень.

Відомості за цими фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Аби убезпечити себе від подібних випадків, під час спілкування у месенджерах не переходьте за невідомими посиланнями. Коли заповнюєте платіжні форми, в жодному разі не вказуйте конфіденційні дані своєї банківської картки: термін дії, PIN-код та CVV-код.

Беріть інформацію щодо фінансових виплат лише з офіційних джерел.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН