Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Планшет, ноутбук чи смартфон для пенсіонера: що краще?

Бажаєте зробити потрібний та корисний подарунок своїм батькам, але не знаєте, що вибрати?

Сьогодні навіть люди у віці полюбляють використовувати електронні гаджети у повсякденному житті. Гарний та продуктивний планшет скрасить життя пенсіонера, оскільки відкриває багато нових можливостей. Але тут постає питання: а чому саме планшет?

Можливо, краще придбати просунутий смартфон або компактний ультрабук, які теж мають відмінні характеристики та пропонують практично той самий функціонал.

Планшет чи телефон – ключові відмінності?

Головна риса, що відрізняє планшет від смартфонів, – більша діагональ дисплея. Наразі смартфони досягли максимальних розмірів. Використовувати ж планшет для дзвінків на вулиці – не дуже зручно, хоч ці пристрої й обладнано 4G-модулями й слотом для Sim-картки.

 

Якщо уважно аналізувати – планшет чи телефон, можна знайти і інші відмінності:

 

  • операційна система оптимізована під більший дисплей;
  • зазвичай камери смартфонів мають кращу якість;
  • планшети рідко мають захист від вологи та пошкоджень;
  • корпус планшетних ПК вироблено у більшості випадків з пластику, лише дорожчі моделі від Samsung, Apple, Xiaomi, realme мають металевий корпус та підсилене скло.

 

Відрізняється й сфера застосування. Смартфон людина постійно носить з собою, використовуючи для дзвінків та спілкування. Планшет для багатьох є мультимедійним пристроєм для прослуховування музики чи перегляду відео. Також, якщо окремо придбати чохол у формі підставки з клавіатурою, планшет можна використовувати замість невеличкого телевізора або для праці з документами.

 

Отже, відповідаючи на запитання, що краще планшет чи смартфон, приходимо до висновку, що обидва пристрої виконують власні функції у повсякденному житті. Загалом смартфон здатен виконувати усі ті самі завдання, що й планшет. Але останній купують через більші за розмірами екрани. А люди у віці здебільшого мають проблеми з зором, тому переглядати фото чи спілкуватися в режимі відеозв’язку їм буде зручніше саме з планшета.

Планшет або ноутбук для пенсіонера

Знову ж таки, це пристрої, що можуть виконувати однакові функції, але є й різниця. Приміром, планшет LTE можна використовувати для телефонних розмов. Правда, тримати його не дуже зручно в руках, тому доведеться використовувати навушники або вмикати гучний зв’язок. На ноутбук пенсіонеру доведеться встановлювати додатки на кшталт Viber, Skype чи Телеграм, аби підтримувати зв’язок з дітьми.

Ноутбуки здебільшого мають великі дисплеї, що зручно для відео. Але компактними їх навряд чи назвеш. Планшет з Wi-Fi підключенням набагато легше носити у різні кімнати в хаті. Коли ж зникає світло, можна перемкнутись на мобільний інтернет.

Активні пенсіонери, котрі багато спілкуються й мандрують, зможуть брати планшет з собою у дорогу, робити з його допомогою фото та відео, пересилати їх родичам та друзям. Користуватися планшетом набагато простіше ніж ноутбуком.

Як бачимо, кожен з пристроїв має право на життя. А щоб зробити правильний вибір, необхідно вивчити потреби людини, її хобі та звички.

Партнерський матеріал.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН