Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині за проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території двоє жінок засуджені до 5 років позбавлення волі

Слідчі за допомоги аналітиків главку з’ясували, що двоє мешканок Білозерської територіальної громади віком 33 та 60 років взяли активну участь у проведенні псевдореферендуму щодо входу Херсонської області до складу рф.

Поліцейські встановили, що з 23 по 27 вересня 2022 року фігурантки, перебуваючи на території тимчасово окупованого с. Киселівка Херсонського району, добровільно погодилися працювати у «виборчій комісії» під час проведення незаконного референдуму.

Також стало відомо, що жінки надавали «бюлетені» для їх заповнення місцевим жителям. У подальшому колаборантки передавали ці папірці невстановленій особі для «підрахунку» та «оформлення протоколів засідання» незаконної комісії.

 

Затриманим було повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.111-1 Кримінального кодексу України «Колабораційна діяльність», а саме – участь громадянина України у проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території. Досудове розслідування здійснювалось слідчими відділення поліції №1 Херсонського районного управління поліції.

 

Нині розгляд справи в суді завершений. Жінки визнані винними. Їм обране покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років із позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана із виборчим процесом та процесом референдуму, строком на 10 років.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН