Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Захисники розповіли про оборону берегової лінії на Херсонщині

Захисники 121 бригада тероборони Кіровоградщини продовжують надійно боронити берегову лінію на Херсонщині. Спільно з іншими підрозділами сил оборони вони роблять усе можливе, аби ворог назавжди запам’ятав, що українська земля ніколи не буде терпіти ворожої присутності.

— Ворог постійно застосовує артилерію та міномети на цьому напрямку. Наш підрозділ веде цілодобове спостереження за узбережжям, щоб у разі спроби проникнення ДРГ або висадки десанту відправити покидьків на дно, — розповів про ситуацію військовий на позивний «Бик». — Спочатку, як зайшли на ці позиції, ворог постійно обстрілював, але насипали на той берег по їх позиціях за цей період добряче, тож саме тут останнім часом стало тихіше.
І хоча правобережна частина Херсонщини була звільнена ще в листопаді, населені пункти на узбережжі, які ворог «асвабаждал» або з яких «відважно передислокувався», всі зруйновані. Повернення до більш-менш нормального життя неможливе через хаотичні артилерійські обстріли.
— Наші люди, українці, ще досі перебувають під окупацією, тому не потрібно нам тут шукати слова додаткової мотивації. Звісно, всі ми маємо рідних, друзів. За це і стоїмо. Але найголовніше — це вигнати загарбників з нашої землі, — ділиться захисник на псевдо «Ваха». — Українці миролюбна нація, але, про мене, край терпінню урвався.
Досвідчені піхотинці бригади, які пройшли вже не одне випробування на нулі, завжди готові дати ворогу відсіч. Окрім чергувань на позиціях, захисники у вільний час постійно готуються та відточують свої навички під час тренувань, адже знають, що якісна підготовка значно збільшує шанси не тільки успішно виконати поставлене бойове завдання, а й повернутися з нього живим.
За словами заступника командира підрозділу на позивний «Форма», все що ворог робить, задумано тільки для однієї мети — геноциду української нації.
— Тому ми тут, щоб це зупинити. Всі мої хлопці навчені, досвідчені, вмотивовані. А ворог на лівому березі вже давно невмотивований. Скоро буде тікати звідти, як і раніше було, — підсумував наостанок воїн.

Фото: Дмитро Завтонов

Матеріал: Дмитро Завтонов кореспондент Інформагентство АрміяInform

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН