Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Знищені склади, техніка та командний пункт росіян: артилеристи розповіли про роботу на Херсонщині

Розрахунки 152-мм самохідної артилерійської установки 2С3М «Акація» окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького вдень і вночі регулярно надсилають свої «квіти смерті» ворогові, майже не лишаючи їм жодного шансу.

— Ворог лишив на тому березі чимало артилерійських підрозділів, тож постійно обстрілює мирні населені пункти області й саме місто Херсон, несучи руйнування та смерть звичайним людям. Тому знаходити та знищувати вогневі позиції русні наше пріоритетне завдання, — розповідає командир батареї на псевдо «Уж». — За останні тижні ми немало цілей знищили, окрім арти ворога, це були й опорні пункти, склади та вантажівки з БК.

«Уж» розповідає, що з першого дня широкомасштабного вторгнення його підрозділ виконував бойові завдання на різних ділянках фронту. Останні місяці захисники перебувають на Херсонському напрямку, де ефективно вражають ворожі цілі.

 

 

— За допомогою аеророзвідки завжди корегуємо цілі, можемо бачити результат нашої роботи. Загалом не рахуємо, але дуже багато знищили, — розказує військовий.

Для заступника командира дивізіону з озброєння Максима важлива повна готовність техніки до виконання бойового завдання. У бригаді він із 2014 року, починав навідником розрахунку, тому досконало знає все про це озброєння.

— У роботі на САУ все взаємопов’язано, й результат залежить від кожного — механіка чи заряджаючого. Зараз я відповідаю за справність техніки. Після кожного бойового виїзду змащуємо, чистимо, перевіряємо, тому наші розрахунки у повній готовності за командою за лічені хвилини висунутися на позиції і нищити ворога, — розповідає армієць.

Також хлопці із задоволенням розповідають про трофеї, які обов’язково обіцяли повернути окупантам, адже чимало снарядів, тікаючи, ворог покинув.

— У роботі все просто зазвичай. Отримали завдання, виїхали, відпрацювали і сховались. У разі потреби виконуємо завдання кочуючої гармати, для виявлення вогневих позицій, — розповів старший офіцер батареї Максим. — Ми готові нищити окупанта будь-де. Сьогодні ми на півдні «даруємо квіти» русні, завтра буде наказ — вирушимо на інший напрямок. До повної перемоги!

В артилерійському підрозділі кожен на своєму місці. За словами захисників, рецепт успішної роботи 24/7 і чому наша артилерія набагато точніше працює, ніж у ворога, — це тому, що вони, як сім’я.

— Воює не техніка, воюють саме люди. Але ми тут усі заради однієї цілі — вільної України, тому інколи мені здається, що гармата швидше втомиться, ніж мої хлопці, — додав наостанок «Уж».

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН