Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Окупаційна влада змушує підприємців Нової Каховки підписувати договори на електропостачання

Юридичні фірми та непобутові власники газу окупованої Херсонщини повинні укласти договори про електропостачання з підприємством окупантів. Про це через платформи окупантів повідомляє окупантське “державне’ “Херсоноблэнерго”.

Зауважимо, що окупаційна організація жодним чином не пов’язана з тезкою, українським “Херсонобленерго”, з яким усі жителі мали договори у мирні часи. Проте тим, хто відмовиться підписувати новий договір на постачання, уже з російською компанією, погрожують влаштувати блекаут. А простіше: вимкнути електропостачання.
Окупанти навіть видали відповідне розпорядження:

  • “Руководствуясь абзацем 3 пункта 7 временных правил энергоснабжения потребителей Херсонской области, утвержденных Приказом Министерства топливно-энергетического комплекса Херсонской области № 001 от 22.10.2022 года, в случае невыполнения обязательства по урегулированию отношений с ГУП «Херсоноблэнерго» путем заключения соответствующих договоров будет произведено отключение объектов таких потребителей от электрических сетей за бездоговорное потребление электроэнергии”.

Наразі мова йде лише про підприємців. Проте згодом підписати договори можуть змусити й простих жителів. Раніше протягом березня у місті фіксувалися особи, які ходили по будинках і просили повідомити показання лічильників на світло і газ.
Підписати договори з організацією окупантів пропонують у Новій Каховці у колишній будівлі РЕЗ і ЕМ, а не обленерго, по вул. Французькій, 6-А.

Зокрема під час укладання договору, окрім інших документів, від підприємців вимагають “свидетельство о государственной регистрации юридического лица, выписка из государственного реестра юридических лиц и физических лиц — предпринимателей из министерства доходов и сборов (для физических лиц — справка о том, что не ведут предпринимательскую деятельность)”. Імовірно, мова йде про свідоцтво російського зразка, проте окупанти не уточнили.

Нагадаємо, раніше українське “Херсонобленерго” повідомляло, що на відновлення мінімальної працездатності електромереж Херсонщини потрібно щонайменше 747 млн гривень.

Нова Каховка City

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН