Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Триває монтаж модульних будинків для мешканців Посад-Покровського

За підтримки Херсонської обласної військової адміністрації, шведською службою цивільного захисту зі стратегічних резервів Європейського Союзу шляхом реалізації Механізму цивільного захисту ЄС, для с. Посад-Покровське надано конструкції для встановлення 328 модульних будиночків для людей, чиє житло зруйноване.

П’ятеро добровольців з села Посад-Покровське пройшли навчання по збору та встановленню конструкцій. З 6 по 17 березня щоденно у село заїжджало 20 фур з комплектуючими. 18 березня 2023 року розпочалися роботи по встановленню першого мобільного будиночку. Конструкції будуть встановлюватись на власних присадибних земельних ділянках громадян для індивідуального проживання на період відновлення пошкодженого майна.

Конструкція мобільних будинків складається з основної сталевої рами та збірних панелей на даху та з боків. Зазначені будинки мають компактний формат доставки будь-якими видами транспорту, модульність, універсальність, зручність зборки та можливість багаторазового використання, а також багато функціональність. Кожна конструкція відповідає нормам міжнародних гуманітарних стандартів з надзвичайних ситуацій і має площу 17,5 м2, розрахована на 4-5 осіб. До мобільного будинку надається підлога (дерев’яні палети), 5 ліжок з матрацами та постільною білизною, а також електричний обігрівач. Будинки мають багатофункціональне призначення і можуть бути застосовані як спільні кухні, дитячі зони, медичні кабінети тощо. Конструкції дозволяють їхнє об’єднання в більші модулі. Монтаж будинків потребує попередньої підготовки поверхні (вирівнювання ґрунту). Орієнтовний час зборки складає 4 години із залученням 4-5 осіб. Будинки можуть бути покращені і адаптовані як для теплих, так і для холодних погодних умов за допомогою додаткових ізоляційних матеріалів. В умовах нашої зими вони потребують додаткового утеплення і до обладнання обігрівачем.

Тож початок є! Перший будинок встановлено на подвір’ї сім’ї Таточенко Сергія.

Чорнобаївська Сільська Військова Адміністрація

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН