Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вже рік активісти “Support Kherson” поширюють синьо-жовті стрічки в окупованих селах і містах

Про це роповіли на сторінці благодійного фонду “Support Kherson”:

20 березня 2022 року в своїй квартирі тимчасово окупованого Херсону Нісар Ахмад зробив першу синьо-жовту стрічку. Нісар пов’язав її на ялинці в мікрорайоні Острів. Потім мешканці спостерігали, як окупанти намагалися зняти стрічку, один з них впав і травмував ногу. Та перша стрічка стала не просто символом, а реальною зброєю проти ворога.

Нісар разом з друзями-волонтерами почав підпільний рух спротиву, який продовжує вже рік працювати на окупованих територіях.

“Я присвячував весь вільний час виготовленню нової й нової партії стрічок. А потім виходив на вулицю і спостерігав, як мешканці Херсону зі сльозами на очах, озираючись, аби не побачили окупанти, робили фото на свої телефони. Я подумав: все не дарма!” — ділиться спогадами Нісар.

Зараз же синьо-жовта стрічка – це символ незламності Херсонщини, символ сміливих херсонців, про яких знають навіть за межами України.
Поглянувши на світлину, можна побачити сьогоднішню атмосферу на вулицях тимчасово окупованого лівобережжя. Якщо потрібно, наші люди будуть вигризати кожен метр нашої рідної землі. Бо знають заради чого!

На фото: тимчасово окуповане місто Каховського району, Таврійської ТГ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН