Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Щоденники війни презентувала мешканка Херсона у Києві

18 березня, напередодні Всесвітнього дня поезії, в одній із затишних кав’ярень міста Києва, відбувся благодійний мистецький захід «З надією та люттю. Щоденники війни Н. Шушляннікової», у межах акції «Герої без зброї».

З радістю відвідала цю зустріч, поспілкувалася та пообіймалася з херсонцями. Власник кав’ярні, до речі, виявився теж херсонцем, тож до оформлення зали підійшов креативно, поклавши на стіл великого свіжого кавуна!

Наталія Шушляннікова відома в місті Херсоні волонтерка, бард, поетеса, кандидат педагогічних наук, доцент Херсонського Академічного ліцею ім. О. Мішукова. В окупованому Херсоні Наталя займалася волонтерською діяльністю і крім цього майже кожного дня протягом року писала вірші та друкувала їх на своїй сторінці у Фейсбук. За словами поетеси, творчість її лікувала, допомагала зустрічати кожний новий ранок, боротися з внутрішньою тривогою. А надихали її до написання віршів любов і турбота рідних та друзів, а також безліч приємних слів підтримки і вдячності в коментарях під постами з її віршами у мережі Фейсбук.

Зі сльозами на очах присутні слухали вірші Наталії про ненависть, про зневіру, про біль втрат і водночас про людське кохання, любов до життя, віру в перемогу та надію на тихе, мирне, щасливе життя без війни.
Не залишили байдужими гостей заходу відеозаписи пісень «Хто ти?», «Упала тиша» на вірші Н. Шушляннікової в емоційному та зворушливому виконанні Олексія Пономарьова.
Присутні згадали хвилиною мовчання тих волонтерів, що загинули під обстрілами в Херсоні, а також друзів та колег, що полягли на полі бою.

Тож чекаємо на вихід збірки віршів Наталії Шушляннікової та віримо, що її презентація обов’язково відбудеться в мирному Херсоні в стінах нашої Гончарівки!У межах заходу вдалося зібрати 5900 грн на придбання тепловізора пожежним рятувальникам м. Херсона.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН