Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

75 херсонських родин отримали гуманітарну допомогу в рамках українсько-угорської співпраці

Понад рік триває війна в Україні, частина Херсонської області залишається в окупації, а Херсон та інші деокуповані території – під постійними обстрілами.
Тому чи не кожен херсонець сьогодні знаходиться в складних життєвих обставинах. Добре розуміючи їхні потреби, місцеві громадські організації та волонтери налагоджують співпрацю з бізнесом та міжнародними фондами, доставляють у місто та передають людям необхідні речі.
Напочатку березня ГО «Спілка жінок Херсонщини» отримала понад пів тонни допомоги від Роберта Рояка https://www.facebook.com/robert.rojak/, голови Міждержавного Комітету Rotary International ICC Ukraine-Hungary https://www.facebook.com/RotaryClubUzhgorod.
Це підгузки, дитяче харчування, предмети гігієни, приладдя для надання першої домедичної допомоги, продукти, одяг та інші речі, яких сьогодні гостро потребують жителі міста та області.
Співпраця стала можливою завдяки Закарпатському представництву «Спілки Жінок України», Міждержавному Комітету Україна-Угорщина, Ротарійцям Угорщини (Rotary Magyarország) https://www.facebook.com/olga.travina.39 , https://www.facebook.com/rativci
Протягом декількох днів після отримання гуманітарного вантажу волонтери СЖХ адресно доставили допомогу для 10 сімей, відправили пакунки для понад 40 родин із селища Зеленівка.
Ще 25 родин з мікрорайону Таврійський отримали харчові продукти та дитячі речі з гуманітарного ХАБу, який продовжує працювати завдяки партнерам Спілки партнерам Олександру та Вікторії Задерей.
Завдяки таким організаціям і донорам з різних куточків України та світу люди мають куди звернутися за необхідними речами.
Волонтери постійно тримають зв’язок із соціально вразливими та маломобільними херсонцями.
Адже наразі вони поставлені на межу існування: питання їжі, гігієнічних засобів та медикаментів стоять дуже гостро.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН