Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Диджиталізація українських громад: лідери цифрової трансформації обговорили можливості та перспективи

В Україні стартувала програма «Акселератор цифрової стійкості Громада 4.0», розроблена міжнародною організацією SocialBoost за підтримки Міністерства цифрової трансформації та Програми «U-LEAD з Європою».

«Акселератор цифрової стійкості Громада 4.0» створений для того, щоб допомогти громадам бути компетентними у сфері збору та аналізу даних, розробки інклюзивних послуг для громадян, розбудови партнерств та зв’язків із зацікавленими сторонами в країні та за її межами.

15 березня експерти з питань диджиталізації зібралися для для обговорення ролі інформаційних технологій у сталому розвитку українських громад, лідери цифрової трансформації обговорили важливість участі громад у великих державних ініціативах, що має ключове значення для успіху.

Інституційні організації, включаючи міністерства, громадські організації та міжнародних партнерів, кооперують зусилля для сталого розвитку громад. Взаємодію всіх зацікавлених сторін обговорили учасники панельної дискусії, яку модерував ексдиректор Prozorro Василь Задворний.

Детальний план зі створення стратегії відбудови громад Міністерством відновлення представила Олександра Азархіна. Мар’яна Семенишин, керівниця команди у відділі сталого розвитку Програми «U-LEAD з Європою», розповіла про пріоритети «U-LEAD з Європою» у підтримці громад на шляху до відновлення і відбудови. Юрій Фомічев, голова Славутицької територіальної громади, підкреслив важливість взаємодії органів місцевої влади з мешканцями задля формування актуальних запитів і розробки необхідних диджитал-проєктів.

Міністерство цифрової трансформації України спільно з Фондом Східна Європа та компанією Deloitte розробили індекс цифрової трансформації регіонів, що дозволяє оцінити диджиталізацію громад. Під час обговорення пріоритетів підготовки лідерів цифрової трансформації було висвітлено розробку дорожніх карт для громад, розвитку базової цифрової інфраструктури та інших завдань, які є важливими для сталого розвитку громад.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН