Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На центр, який займався волонтерством в Одесі, чинять тиск та намагаються його закрити

Про деталі справи Гончаренко центру в Одесі розповіла народний депутат Ірина Геращенко:

-Гончаренко центри нашого колеги Олексій Гончаренко вже кілька років працюють в різних регіонах України , це цікавий культурний простір , де вивчали мови , займалися діти, презентували книжки.

З початку повномасштабного вторгнення Центри перетворилися на волонтерські хаби, де плели маскувальні сітки, збирали допомогу ЗСУ і переселенцям. Це були справжні, а не штучні пункти незламності і я завжди щиро дивувалася натхненню і енергії Олексія і його команди, які то все організовували, об’єднуючи різних людей.
В Одесі працює один з найбільших Центрів. І ось сьоголні зранку туди вдерлися тітушки, охоронці приватної компанії, які заблокували вхід для волонтерів.
За цей рік в Центрі виготовили 45 000 м2 маскувальних сіток для 450 різних військових частин;
1035 людей отримали медикаменти;
3045 сімей отримали продуктові набори;
100+ переселенців знайшли роботу.
Виселяють Центр Слуги і ОПЗЖ. Бо в Центру неправильне прізвище.
Тому голова облради, депутат від Слуги Народу Діденко та замоблради депутат від ОПЗЖ Шкаровський наслали на Центр тітушню, яка не пускає волонтерів і навіть не дає забрати маскувальні сітки, які сьогодні мали піти на фронт.
Розцінюємо ці дії одеської влади як тиск на опозиційного депутата, пов’язаний виключно з приналежністю Олексія до Європейська Солідарність та його чіткої проукраїнської, проєвропейської позиції.
З початку повномасштабного вторгнення Олексій, як і всі інші наші партійці,максимально викладається дл підтримки країни на дипломатичному фронті, збирає допомогу для ЗСУ.
Більше того, ми всі відклали нашу опозиційність до перемоги, стоїмо на чітких державницьких позиціях.
Але тільки за те, що дозволяємо собі критику найбільш обурливих дій влади- та знову починає переслідування.
Звертаємося до СБУ , прокуратури і Нацполіціі захистити Гончаренко Центр в Одесі і не дати місцевому криміналітету руйнувати єдність і нищити волонтерські ініціативи.

Просто ганьба. З депутатами ОПЗЖ і шарійовцями, рускоміровцями всіх мастей і фасонів тим часом все добре. Їх не чіпають.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН