Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На деокупованій Херсонщині проходить відновлення роботи сервісних центрів МВС

Сервісні центри МВС плідно працюють на деокупованій Херсонщині. Тандем одразу двох сервісних центрів МВС — № 6541 м. Херсон та № 6543  м. Генічеськ, що знаходяться за однією локацією, дав змогу на 100% задовольнити попит на державні послуги серед місцевих жителів та гостей. Хочемо поділитися результатами роботи та подякувати всім хто завітав до нас за якісним державним сервісом.

Нагадуємо прийом відвідувачів відбувається за адресою вул. Вишнева 22, в будівлі, де до військової агресії  розміщувався Регіональний сервісний центр МВС в Херсонській області.

На даному етапі клієнтам доступні:

  • реєстрація, преререєстрація, зняття з обліку та вибракування транспортних засобів;
  • обмін національного посвідчення водія та видача міжнародного посвідчення водія як додаток до національного.

Також  проводиться робота щодо погодження з військовою адміністрацією маршрутів складання практичних іспитів та завершено облаштування екзаменаційного класу для теоретичних іспитів зі знань ПДР. Про початок надання зазначених послуг громадян буде проінформовано додатково. Рекомендуємо слідкувати за новинами на нашій сторінці facebook та сайтом ГСЦ МВС.

Як і було анонсовано 28 лютого сервісний центр МВС № 6541 розпочав прийом відвідувачів. Всі бажаючі отримали якісний державний сервіс та мали змогу оцінити якість роботи адміністраторів за допомогою чат боту в Telegram каналі «Твій ГСЦ».

Результатом спільної роботи за перший тиждень, зазначеного вище тандему сервісних центрів МВС в Херсонській області, стало:

— проведення 51 реєстраційної операції з транспортними засобами;

— здійснення 82 обмінів національних посвідчень водія, більшість з яких застарілі посвідчення водія що видані понад 30 років. Зі слів клієнтів після нападу рашистів та пережитої окупації бажання позбутися всього радянського та руського є непереборною потребою.

— прийнято одну заявку на виготовлення індивідуального номерного знака.

— в перший день роботи виявлено один транспортний засіб з підробним номером кузова. До речі цього разу злочинці позбулися оригінального маркування шляхом видалення цілого шматка з написом ідентифікаційного номера автівки і встановили на його місце вандально випиляну частину кузова, що належала зовсім іншому транспортному засобу. Як повідомив продавець «купівля» за дорученням, попри тривалий час експлуатації, все таки вийшла йому боком. В подальших планах купівля автомобіля виключно з укладанням договору купівлі-продажу в сервісних центрах МВС після проходження повноцінного комплексу перевірок та експертизи ідентифікаційних номерів.

— викрито спробу зареєструвати автомобіль по підробному договору купівлі-продажу. Даний інцидент мав місце в суботу 4 березня. До сервісного центру МВС звернувся громдянин з начебто звичайним пакетом документів, а саме договором купівлі-продажу, що був укладений субєктом господаюванням (простіше кажучи організацією посередником) на придбання нічим не примітного легкового автомобіля. Експертне дослідження автівка та свідоцтво про реєстрацію на неї пройшли без казусів. Але при перевірці документів за базою ЄДР ТЗ адміністратором сервісного центру МВС було встанолено, що в загальнонаціональній базі існує інший договір ДКП, вписаний на іншу особу. Зі слів потерпілого автомобіль придбано через популярну інтернет платформу онлайн-оголошень, а зазначений підроблений договір на право власності отримано поштою з іншого міста листом на замовлення. Радість від придбання тривала не довго, а ось болючі наслідки за невдалу спробу чи то зекономити чи то через адмірну довіру до людей привели до болючих наслідків. За даним інцнцедентом викликано поліцію та відкрито справ по ст.358 ч. 4. використання завідомо підробленого документа.

 

— надано безліч консультацій за телефоном та безпосередньо відвідувачам. Цікавим фактом є те що більшість дзвінків до сервісного центру МВС надходили з-за кордону, адже місцеві мешканці тікаючи від окупаційної влади знайшли прихисток в різних країнах світу.

Також приємною несподіванкою був візит гуманітарної місії на чолі з професором Гордоном Грантом Гисбрехтом — канадського фізіолога, курівника Лабораторії фізичних вправ та медицини навколишнього середовища в Університеті Манітоби в Манітобі, Канада. Херсонщина його зацікавила насамперед можливість вивчення впливу екстримальних умов навколишнього середовища, включно спеку, холод, гіпоксіют та гіпобарію на тіло людини, зокрема бажання розробити охолоджуюче тіло спорядження для наших мужніх воїнів ЗСУ. Девіз його лабораторії — vitas salvantas (врятування життів). В статье журнала Outside Magazine його охрестили «Професор Ескімо» . В сервісний центр МВС його привело прагнення побачити та порівняти надання державних послуг в братніх країнах – Україні та Канаді. Побаченим та почутим від відвідувачів гість залишився задоволений та відмітив швикість та холоднокровність роботи адміністраторів при виконання службових обов’язків, що працюють в подекуди екстремальних умовах.

Також ведуться роботи з налагодження попереднього запису в е-чергу через сайт ГСЦ МВС. Для отримання послуги необхідно завітати до сервісного центру МВС та інформувати адміністраторів про необхідність отримання послуги. Додаткові роз’яснення з приводу графіку та порядку роботи за телефоном  (050) 760-57-66, сторінці Facebook або на сайті ГСЦ МВС.

  • на території де окупованої Херсонської області постійно курсує наш мобільний сервісний центр МВС. Наразі якісний державний сервіс доступний навіть в віддалених місцях де зовсім не давно велись бойові дії.

Графік курсування, часи прийому мобільних сервісних центрів МВС можна переглянути на сайті Головного сервісного центру МВС hsc.gov.ua  в розділі «Мобільні СЦ».

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті

Окремо дякуємо нашим військовим за можливість працювати та надавати якісні державні послуги. Ми відчуваємо ваш захист та прагнення якнайшвидше здолати рашистську навалу.

Сервісні центри МВС в Херсонській області роблять все можливе, щоб наші клієнти отримували швидкі та якісні послуги. Але трапляються обставини непереборної сили, коли робота адміністраторів залежить від зовнішніх факторів. Наприклад, під час повітряної тривоги через ракетну загрозу на території м. Херсона повноцінне опрацювання документів не можливе, а одже обслуговування може бути тривалішим.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН