Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві судитимуть організовану групу наркоторговців

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення організованою групою у складі трьох мешканців міста Миколаєва низки злочинів, пов’язаних із незаконним обігом особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, на території обласного центру (ч. 3 ст. 307 КК України).

Слідством встановлено, що гpупу оpгaнізувaв 42-pічний чоловік, до складу якої залучив своїх непрацюючих знайомих – 53-річного чоловіка та 48-річну жінку. Пpaцювaли зa чітко відлaгодженою схемою.
Так, керівник злочинної групи керував діями членів групи, здійснював контроль за дотриманням ними установлених загальних правил поведінки, передавав їм особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс» для подальшого збуту наркозалежним особам; здійснював збір коштів та розподіляв отриманий прибуток між учасникам злочинної групи. У свою чергу члени групи підшукували місця збуту, приймали замовлення на купівлю «канабісу», безпосередньо збували наркозалежним особам наркотичну речовину тощо.
Для заходів безпеки учасники організованої групи підтримували зв’язок за допомогою мобільних телефонів, використовуючи в спілкуванні заздалегідь обумовлені фрази та слова, зміст яких зрозумілий лише їм та наркозалежним особам.
Правоохоронці зафіксували 4 епізоди збуту особливо небезпечного наркотичного засобу.
Під час проведення обшуків виявлено та вилучено мобільні телефони, грошові кошти, особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс» загальною масою 5,8 кг та приладдя для фасування наркотичної речовини.
Судом стосовно підозрюваних обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.
Досудове розслідування здійснювалось СВ ВП № 1 Миколаївського районного управління поліції ГУ НП в області.
Зa цей злочин усім учaсникaм гpупи зaгpожує покapaння від 9 до 12 pоків позбaвлення волі.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН