Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До погруддя Шевченка у Херсоні поклали квіти

Сьогодні в українських містах вшановують пам’ять Кобзаря. Поклали квіти до погруддя Тарасу Григоровичу Шевченку у Херсоні, – повідомляє ОВА.

Щорічно у березні Україна відзначає Шевченківські дні − дати народження і смерті поета, котрий вже став народним символом.
Сьогодні Тарас Григорович Шевченко, основоположник української мови та літератури, сприймається не просто як великий письменник, художник чи мислитель − він через призму часу постає духовним лідером нації, який розпізнав ворога і вказав нам на нього.
Тарас Шевченко був першим, хто розпочав відкриту боротьбу за Україну та українськість, що триває досі.
Його слова знову мобілізують та підіймають наших людей вже до збройної боротьби з ворогом, надихають на перемогу.
Під ворожими обстрілами вірші Кобзаря звучать по-новому, вони тепер проймають до самого серця. І ми глибше розуміємо, що ворог завжди планував наше знищення через викорінення мови, геноциди, терор, штучну асиміляцію та війни.

Ми довгий час не могли повірити у те, що великий пророк знав завжди: росія ні перед чим не зупиниться у своєму бажанні знищити нас. Тому ми маємо сьогодні згуртуватися і максимально підтримати військових. Всіляко допомагати один одному, малими чи великими вчинками наближати перемогу. А також тримати інші фронти: духовний, інформаційний, мовний.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН