Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині почнуть розвивати мережі комунальних початкових шкіл та гімназій

Про це наголосив перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський під час обласного освітнього форуму «Співпраця громад заради розвитку освіти Херсонщини», – передає “Український Південь” з посиланням на офіційний сайт.

Він підкреслив, що Закони України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» передбачають трансформацію мережі закладів загальної середньої освіти відповідно до реформи «Нова українська школа».

Так, розвиток мережі комунальних початкових шкіл та гімназій мають забезпечувати районні, міські, сільські та селищні ради, а мережі комунальних ліцеїв — Верховна Рада Автономної Республіки Крим, обласні та міські ради (для міст із населенням понад 50 тисяч).

За словами Юрія Валентиновича, це виклик для Херсонщини, яка має слабку поселенську мережу. Жоден населений пункт, крім обласного центру, не зможе бути активним гравцем на ринку повної загальної середньої освіти та формувати мережу ліцеїв.

Наразі у парламенті дискутуються зміни, які мають вдосконалити механізми формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти.

Обласна рада також не стоїть осторонь процесу удосконалення чинного законодавства.

«Депутатським корпусом обласної ради у поточному році ініційовано три звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України щодо конкретних пропозицій до освітнього законодавства», – підкреслив Юрій Соболевський.

Разом з тим, він наголосив, що для якісного надання повної загальної середньої освіти необхідно створення освітньої інфраструктури:

«Крейда та дошка сьогодні не можуть бути ефективними атрибутами якісної шкільної освіти. Профільні навчальні кабінети, якісний педагогічний склад, сучасне навчальне обладнання – це те, що повинно стати відправною точкою у розумінні, яким має бути сучасний профільний ліцей. Я переконаний, що об’єднавши зусилля, ми отримаємо можливість змінити наше майбутнє, створити умови для формування сучасного освітнього простору», – підсумував перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН