Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Порівняння планшетів Samsung та iPad 9: що краще купити

Планшет – це портативний гаджет, що обов’язково знадобиться фахівцю у тій чи іншій сфері. Якщо ви звикли працювати на планшеті, у якийсь момент стара модель втрачає актуальність. Її процесор починає трохи гальмувати, а встановити останні оновлення ОС чи потрібних додатків – неможливо. Тому треба розглянути доступні на ринку моделі, щоб вибрати оптимальний за вартістю та характеристиками пристрій.

Планшети Samsung та iPad в одному ціновому діапазоні

Обидва виробники орієнтуються на широкий загал покупців. Але модельна лінійка південнокорейської компанії дещо ширша. Купити планшет Samsung сьогодні можна за ціною від п’яти до 40 тисяч гривень. Найдешевші моделі серії Samsung Galaxy Tab A7 Lite – це прості пристрої для повсякденних завдань. З офісними програмами на них також можна працювати, проводити наради через Google Meet або дивитися відео з YouTube.

 

Якщо ж шукаєте девайс вищого рівня, варто поглянути, принаймні, на планшети Самсунг Tab S7 FE або Lite. Приблизно в одному ціновому діапазоні з ними знаходиться серія Apple iPad 9 2021 року. Ціни майже однакові, тому виникає цілком закономірне питання: Що краще придбати – планшет Самсунг чи Айпад?

 

Отже, розглянемо два планшети детальніше, щоб розібратися з цим питанням.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4″ чи Apple iPad 9 10.2″?

Дисплей

Samsung Galaxy Tab S6 Lite має 10,4-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 2000 x 1200 пікселів, тоді як в Apple iPad 9 10,2-дюймовий дисплей на 2160 x 1620 пікселів. Обидва показники добрі, але за цим параметром iPad 9 попереду.

Швидкодія

IPad 9 оснащений процесором A13 Bionic, який забезпечує оптимальну продуктивність та плавну роботу. У той час як Samsung Galaxy Tab S6 Lite працює на чипах Exynos 9611 або Qualcomm Snapdragon 720G, які помітно поступаються “яблучним” чипсетам.

ОС

Обидва пристрої працюють під керівництвом найактуальніших операційних систем, оскільки виробники забезпечують їх регулярне оновлення. Питання ж риторичне: купувати Samsung Tab на Андроїді, чи переходити на iPadOS? Тут все залежить від ваших уподобань та звичок.

Обсяг внутрішнього сховища

Samsung Galaxy Tab S6 Lite постачається з 64 ГБ або 128 ГБ внутрішньої пам’яті, яку можна розширити за допомогою картки microSD до 512 Гб. На Apple iPad 9 можна зберігати від 64 ГБ до 256 ГБ, залежно від модифікації. А ось слоту для microSD немає.

Камери

Samsung Galaxy Tab S6 Lite має 8-мегапіксельну задню камеру та 5-мегапіксельну фронталку. В Apple iPad 9 трохи краща комбінація 8 та 12 Мп.

Акумулятор

Samsung Galaxy Tab S6 Lite має акумулятор 7040 мАг, а Apple iPad 9 – 32,4 ВтГ. Якщо перевести Ват-години в мАг, побачимо, що в обох пристроїв ємність приблизно однакова. Але через те, що процесор A13 на Айпаді більш енергоощадливий, то з iPad 9 зможете довше працювати в автономному режимі.

Висновки

Samsung Galaxy Tab S6 Lite на 1000 гривень дорожчий, але в нього є одна перевага – LTE модуль, що дозволить використовувати планшет як смартфон. Айпад працює лише з мережами Wi-Fi, або доведеться використовувати телефон для роздачі інтернету. Але в загальному заліку iPad трошки випереджає південнокорейського конкурента.

Партнерський матеріал.

Поділитись публікацією

2 коментарі

  1. Айпад і Самсунг зовсім різні планшети по ОС і якості. Дешевий Самсунг нічим не краще ніж Сяомі чи Леново. Айпад на голову вище. Якщо брати Галаксі Tab S — то там вибір залежить чисто від звички і гаманця. Професійні серії однаково добрі. Андроїд більш знайомий для більшості покупців

    1. Ця стаття написана коли на Samsung Tab S 6 lite ціна була вищою ніж на Айпад9. Зараз цей планшет купити можна набагато дешевше. На мою думку, Андроїд краще для школи

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН