Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На честь загиблих бійців територіальної оборони у Херсоні встановили пам’ятний знак

Сьогодні у Бузковому парку Херсона встановили пам’ятний знак на честь загиблих тероборонівців 124 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ.

Рік тому, 1 березня 2022, після оточення міста росіяни почали заходити в Херсон з кількох напрямків. Військовослужбовці управління Херсонської бригади Сил територіальної оборони та її два батальйони (Херсонський та Білозерський), які залишились в місті, стали чинити спротив ворогу.

Херсонці зайняли позиції на Бериславському шосе в районі ТРЦ «Фабрика», на Миколаївському шосе поблизу авторинку та в окрузі колишнього кінотеатру «Салют» на в’їзді з Антонівки.

Бійці Білозерського батальйону зустріли противника в Бузковому парку та на в’їзді з Білозерки в районі ліцею по вулиці Полтавській.

Під снайперським та мінометним вогнем, вогнем з крупнокаліберних кулеметів та озброєння броньованої техніки pocіян, тероборонівці понесли втрати, тож, щоб зберегти життя інших, було віддано наказ відступити та перейти в підпілля.

У Бузковому парку чотири десятки бійців Сил ТРО вступили в бій з росіянами, чиї сили значно переважали. Українці були з автоматами та “коктейлями Молотова”, окупанти – на броньованій техніці. Частина бійців загинули. Саме тут, рік по тому, 124 бригада Сил ТРО відкрила пам’ятний знак, щоб увічнити героїзм побратимів.

Херсонці не здалися, не склали зброю, перебуваючи у повному оточенні, а прийняли бій. Росіяни понесли втрати. Спротив тероборонівців дозволив на певний час призупинити рух російської армії, завдяки чому інші міста змогли підготуватися до відсічі.

Фото: 124 окрема бригада Сил ТРО ЗСУ

Регіональне управління Сил територіальної оборони “Південь” ЗС України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН