Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Парамедик із США у Миколаєві навчає домедичній допомозі й плете маскувальні сітки (відео)

Американський парамедик на псевдо Метью навчає миколаївців домедичній допомозі, а у вільний час плете маскувальні сітки для українських військових. Аби приїхати з волонтерською місією в Україну, чоловік пів року виловлював крабів на Алясці, щоб заробити грошей.

Про це волонтер Метью розповів кореспондентам Суспільного.

Метью двадцять п’ять років. На батьківщині, в Сполучених Штатах Америки, чоловік працював консультантом в рятувальній службі, має декілька міжнародних сертифікатів парамедика, що дає йому право навчати цій справі інших. В Україні він менше місяця. Попри те, що чоловік має постійний прибуток від власної справи, перед виїздом з країни, вирішив знайти ще одну роботу.

Я провів пів року в човні на Алясці. Там дуже небезпечна робота, але дуже гарно платять. Тому я поїхав туди, щоб заробити добре грошей, щоб мати змогу приїжджати у різні країни і навчати людей”, — розповів Метью.

До візиту в Україну також працював в Іраку та Сирії.

“Я навчав людей, які йдуть на передову. Я навчав тактичній медицині, щоб вони могли вижити, і це моя робота. Тобто я працюю не тільки з цивільними, але й з військовими”, — розповів волонтер.

Навчає домедичній допомозі й плете маскувальні сітки: парамедик із США розповів, чому приїхав у Миколаїв
Метью у складі інструкторської групи під час курсу тактичної медицини в Миколаєві, 27 листопада 2022 року. Фото: Олександр Гордієнко/Суспільне Миколаїв

Метью співпрацює з благодійним фондом, члени якого збирають групи на навчання та організовують теоретично-практичні тренінги. На заняттях використовують міжнародний протокол, тобто алгоритм дій для надання домедичної допомоги, спрямований, в першу чергу, на збереження життя людини. Автомобільні аварії, нещасні випадки, обстріли — в усіх цих випадках знання та навички можуть зберегти життя, говорить Метью.

“Цей алгоритм дуже ефективний. Навіть коли я ще не працював пожежником, були ситуації, коли я допомагав людям в автокатастрофі, або просто підбігали люди і кричали: “Допоможіть мені, моя дитина не дихає!”, — розповів парамедик.

У вільний час кілька годин на добу приділяє відпрацюванню навичок застосування турнікета. Зайвим не буде, говорить волонтер. Також у перервах між тренінгами, щоб не сидіти вдома, чоловік ходить в один з гуманітарних центрів та допомагає плести маскувальні сітки.

Навчає домедичній допомозі й плете маскувальні сітки: парамедик із США розповів, чому приїхав у Миколаїв
Метью плете маскувальну сітку для українських військових, 4 грудня 2022 року. Фото: Олександр Гордієнко/Суспільне Миколаїв

“Я сюди прийшов тому, що мені подобається, що люди займаються своєю справою, попри те, що триває війна. Вони тут все роблять для військових. Мені подобається тут працювати”, — сказав чоловік.

У рідний штат Орегон Метью повертатись не збирається. З моменту в’їзду в Україну чоловік може тут перебувати три місяці. Говорить, планує подовжити візу та залишатися тут, допоки буде потрібна його допомога.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН