Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві стартувала перша регата 2020 року (відео)

У суботу, 23 травня, в Миколаєві стартувала перша регата весняного сезону 2020-го – кубок “Кредо”. Про змагання – у репортажі Суспільного.

Екіпаж яхти “Фатіма” готується до виходу в акваторію Південного Бугу. Капітан Денис Серков у вітрильному спорті з дитинства. Каже, що на воду зійшли цьогоріч вперше. Раніше не дозволяв карантин.

– Дуже важко в таких умовах, але сьогодні спробуємо. Будемо експериментувати і застосовувати минулорічні напрацювання. У нас в екіпажі три людини. Яхта – минулого року ми вперше себе на ній спробували. Посіли в регаті друге місце, в загальному рейтингу, – говорить Денис Серков.

У Миколаєві стартувала перша регата 2020 року

Перед змаганнями буксир “Українець” влаштував водяне шоу для яхтсменів та глядачів з пірсу.

У Миколаєві стартувала перша регата 2020 року

Буксир “Українець”. Катерина Максименко

Загалом у регаті беруть участь 15 екіпажів. Це яхти клубів Миколаївського університету Кораблебудування, клубу “Атлант” та приватні яхти.

Вік учасників не обмежували. На воду вийшли як діти, так і дорослі, зокрема ветерани спорту. У кожному з екіпажів від трьох до семи яхтсменів: і чоловіки, і жінки.

Розпочали перегони без фальстарту. Незначний вітерець біля берега вловили спортсмени яхти “Сармат” та одразу ж вирвались у лідери перегонів.

У Миколаєві стартувала перша регата 2020 року

Вони підуть на Волоську косу, де й ночуватимуть. Потім спортсмени повертатимуться. За результатами гонки в кожному з класів яхт будуть проводитись нагородження, – каже голова громадської ради з питань розвитку туризму м. Миколаєва Олег Кречун.

Фінішуватимуть спортсмени орієнтовно в неділю, 24 травня, о третій годині дня.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН