Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Проєкт безкоштовних ветеринарних онлайн-консультацій допомагає тваринам з окупованих територій

Сьогодні тварини страждають від нестачі корму, препаратів та гучних вибухів в зонах активних бойових дій. Крім цього у великої кількості міст є проблеми із доступом до ветеринарних клінік і лікарів – частина закладів  пошкоджено або зруйновано, а більшість спеціалістів були змушені виїхати у безпечніше місце. 

Тому проєкт націлений на допомогу власникам тварин, які не мають змоги доїхати до ветлікарні. Зазвичай це люди у прифронтових або окупованих зонах.

За час роботи проєкту за допомогою до ветлікаря зверталися з окупованих територій Донецької, Запорізької, Харківської та Херсонської областей, а також прифронтових територій.

Так, нещодавно жителька окупованого міста Гола Пристань (Херсонська область) Євтух Ірина, звернулася до проєкту за допомогою. Історія цієї жінки вражає, адже окрім маленької дитини вона доглядає 8 собак, кролів та нутрій і все це під час окупації. 

Ірина знайшла в собі сили та не тільки не покинула тварин, а ще й врятувала маленького котика із проблемами шкіри, для якого їй і знадобилася консультація ветеринарного лікаря. Ось в такому стані кошеня відвідало онлайн консультацію:

 Після онлайн огляду котика та прописаного лікування Ірині довелося їхати за ветеринарними препаратами у Крим. Адже через окупацію та відсутність необхідних товарів в аптеках жінка не мала змоги дістати ліки в своєму або у близькому до неї місті.

Після проходження курсу лікування кошеня мало вже зовсім інший – здоровий вигляд.

Сама Ірина залишила такий відгук про ветеринарні онлайн консультації:
«Я знаходжусь з обіду 24.02 у глибокій окупації. Всі клініки зачинені, лікарі поїхали, немає навіть ветаптек… Ваша клініка виявилася для мене подарунком долі. До зустрічі з вами я не вірила, що таке буває. Дуже приємний, уважний лікар. Увійшовши в моє положення, вона знайшла вихід. Дякую їй. Ліки знайшла в людській (якщо так можна казати) аптеці. Особливо хочу подякувати операторам. По-перше, вони завжди на зв’язку. По-друге, їм вистачило нервів все мені пояснити, хоча я перший раз у житті зустрілася з онлайн консультацією». 

 

Таких історій дуже багато і саме тому некомерційний проект GladPet, ветеринарна клініка «Пес і Кіт» та Канадська організація Veterinarians Without Borders створили проєкт по Безкоштовним ветеринарним онлайн-консультаціям. Тому що кожен власник домашнього улюбленця заслуговує на отримання безкоштовної ветеринарної допомоги, особливо у таких складних умовах. 

 

За 3 місяці роботи проєкту було отримано 622 заявки на консультації і з них вже проведено 549. 67 заявок було перенаправлено на очний огляд чи діагностику, адже бувають стани тварини при яких необхідно терміново відвідати лікаря.

 

Звернення за ветеринарною допомогою від українців надходять з різних куточків не тільки нашої держави, а й світу. Адже з тими, хто був вимушений виїхати в інші країни також складна ситуація – там є труднощі з перекладом, взаєморозумінням із ветеринарними лікарями, страхуванням та грошима на відвідання ветлікарні.

Як отримати безкоштовну консультацію ветеринара?

  1. Переходьте за посиланням та реєструйтеся через сайт, обравши зручну дату та час.
  2. або дзвоніть за номером 0 (800) 351-428, щоб зв’язатись з оператором.

Консультації надають з 10:00 до 19:00 без вихідних.

Консультації розраховані на всіх українських власників домашніх тварин, які не мають можливості відвідати ветеринарну клініку в умовах воєнного часу або вимушеної еміграції. 

Для зручності в проєкті є 3 форми надання консультацій: у чаті, дзвінок по телефону, відеоконсультація у ZOOM. Ветлікарі можуть допомогти таким тваринам, як собаки, коти, птахи, гризуни, плазуни та інші екзоти.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН