Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти на окупованих територіях не можуть верифікуватися у “Дії” без українського номера

Ректор ХДУ Олександр Співаковський розповів, що з’явилась проблема, яка заважає своєчасно та в повному обсязі надавати звітність до Міністерства освіти і науки України щодо перебігу освітнього процесу та щодо даних по компенсації за навчання за другий семестр минулого навчального року та про кандидатів на переведення з контракту на бюджет у цьому році.

І хоча в нас виконавча дисципліна на високому рівні, але існують проблеми із завантаженням витягів з порталу ДІЯ у наших здобувачів, які знаходяться на тимчасово окупованій території. Це пов’язано із тим, що верифікація на порталі відбувається через український мобільний номер, а доступу до українських мобільних мереж в області нема.

Схожа проблема у університетів та здобувачів з інших регіонів, зокрема із Запорізької області. Впевнений, що спільно з Міністерством ми знайдемо алгоритм підтвердження даних, який влаштує всі сторони. В нас вже є позитивний досвід вирішення проблемних питань здобувачів з тимчасово окупованих територій під час вступної кампанії. Тож знайдемо компроміс й тут.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН