Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міністерство цифрової трансформації вирішує проблему доступу студентів на окупованих територіях до порталу “Дія”

Раніше ми повідомляли про те, що суденти на окупованих територіях не можуть верифікуватися у “Дії” без українського номера. Миттєву реакцію від Міністерства цифрової трансформації України отримав Херсонський державний університет. Про це пише ректор вишу Олександр Співаковський.

Тільки вчора підняв на засіданні ректорату Херсонського державного університету проблему не можливості завантажити витяги з порталу Дія здобувачами, які знаходяться на тимчасово окупованій території. Це пов’язано із тим, що верифікація на порталі відбувається через український мобільний номер, а доступу до українських мобільних мереж в окупації нема. Сьогодні про цю ж проблему говорили під час наради у Міністерстві освіти і науки України, присвяченій алгоритмам переведення здобувачів з тимчасово окупованих територій на навчання за рахунок державного бюджету.

Сьогодні ж маємо зворотній зв’язок від Мінцифри: нам повідомили, що вже розпочата робота по усуненню проблеми. Щиро вдячні за таку реакцію, вона свідчить про те, що Уряд пам’ятає та турбується про жителів окупованих територій Херсонської та Запорізької областей. Йдеться про тисячі здобувачів українських університетів, які готують підтверджуючи документи для переведення на бюджет!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН