Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканці передмістя Херсона отримали гуманітарну допомогу

Гуманітарна підтримка від проєкту «Допомога селам на лінії фронту» доїхала до жителів Зеленівки, що у передмісті Херсона. Про це повідомляє Міжнародний фонд “Відродження”.

Це селище з перших днів війни потрапило під постійні обстріли. Тут велися запеклі бої. Тому в селищі майже не залишилося будинків, які не постраждали від ворожих куль, снарядів, ракет.

Мешканці Зеленівки в один голос розповідають, що цього року не вдалося зробити запасів на зиму. «Для компотів та варення потрібно багато цукру, для овочевої консервації – сіль, олія, оцет», – розповідає голова ГО «Спілка журналістів «Альтернатива» Володимир Косюк. – А всі ці продукти в Херсоні в дефіциті та коштують у 3-5 разів дорожче, ніж до війни. А ще в Зеленівці майже у всіх пічне опалення. Тож питання, як закупити дрова, вугілля, брикети, як пережити зиму – дуже гостре.

Волонтери Спілки журналістів «Альтернатива» намагаються передусім допомогти найбільш вразливим, зокрема – багатодітним родинам. Таким, як родина Надії. Жінка зараз у декретній відпустці з маленькою донечкою Настею, якій трохи більше двох років. У сім’ї також двоє хлопчиків – 10-річний Дмитро і 7-річний Назар. Чоловік Надії до війни працював водієм маршрутки на приватному підприємстві, але зараз залишився без роботи.

 

Останні сім місяців багатодітна родина виживала за рахунок того, що виростили на городі. На запитання: «Чому залишилися в окупації? Чому не виїхали?» Надія відповідає так: «Знаю, по нашій вулиці дуже багато хто хотів виїхати на підконтрольну Україні територію. Але у них, як і у нас, для цього немає грошей».

Всі сподівання людей – на українських волонтерів, які не залишають місцевих жителів сам на сам з голодом.

Проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та @CARE Deutschland e.V. в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН