Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Картинну галерею на Херсонщині пограбували російські військові

Мародери вивозять мистецькі твори з галереї імені Альбіна Гавдзинського у Новій Каховці – повідомляє Новокаховська міська територіальна громада.

 Окупанти крадуть твори живопису, графіки, скульптури з картинної галерея імені заслуженого художника України Гавдзинського. Її засновали у1967 року як художній відділ Херсонського краєзнавчого музею. У фондах було понад 1200 експонатів, серед яких унікальна колекція з 297 творів живопису та графіки А.С.Гавдзинського, колекція офортів народного художника України Мироненка, колекція ілюстрацій Литвиненка та багато інших.
 “Вивозять із галереї всі експонати, які є. Під’їхала вантажівка, і почали все виносити – це містяни побачили, але близько людей не пускали. Там зберігалося понад тисячу творів мистецтва, і серед них 297 картин, які заслужений художник України Альбін Гавдзинський подарував Новій Каховці”, — розповів голова Новокаховської міськради Володимир Коваленко
Галерея зачинена з 9 вересня, відколи звільнилися навіть чергові.
За даним фактом Виконавчий комітет Новокаховської міської ради готує офіційне звернення до відповідних правоохоронних органів про вчинення злочину.
 Світлини з відкритих джерел.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН