Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Від отриманих ускладнень від хімічного отруєння, отриманого під час бойових дій, загинув громадянин Грузії

Допомагаючи боронити суверенітет України загинув грузин Джамбулата Арчиловича Хоперії, уродженець села Гвімбралаурі Ланчхутського муніципалітету. Про це розповіли на сторінці Новокаховської міської ради:

Джамбулат Хоперія, народжений 11 січня 1997 року, з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ на територію України воював за незалежність і свободу нашої держави. Разом зі своїми побратимами він боронив від окупантів міста ​​Київ, Харків, Бахмут.
1 грудня, у віці 25 років, Джамбулат помер від ускладнень, викликаних хімічним отруєнням, отриманим під час бойових дій.
8 грудня тіло загиблого було доставлене на батьківщину, в Грузію.
10 грудня 2022 року Джамбулат Хоперія буде похований в рідному селі, поряд зі своїм дядьком, Джамбулатом Валеріановичем Хоперією, який героїчно загинув в Абхазії в 1992 році, захищаючи територіальну цілісність Грузії.

Новокаховська громада, міський голова Володимир Коваленко і весь український народ схиляє голови в скорботі і співчуває сім’ї загиблого воїна Джамбулата Хоперії, який віддав своє життя, захищаючи свободу і незалежність України

Ми дякуємо величному і незламному народу Грузії за те, що ви з нами у цей страшний для України час.

Дякуємо меру Ланчхутського муніципалітету Олександру Саришвілі за підтримку Новокаховської громади.

Дякуємо місту-побратиму Ланчхуті за мужніх і хоробрих синів, готових на самопожертву заради справедливісті і волі братського народу України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН