Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сучасне обладнання для водопостачання встановлюють у звільнених селах на Херсонщині

Нову водонапірну башту було встановлено у Кочубеївській громаді на Херсонщині, – про це написали місцеві жителі

– Нарешті, всі разом, ми це зробили…
Проблеми з водопостачанням в нашій громаді були і до війни. Окупація та постійні обстріли на протязі всієї весни та літа – ще більше її ускладнили.
В селі Кочубеївка власними силами ремонтували водогін, який орки пошкодили риючи свої окопи. Внаслідок обстрілів був пробитий оголовок водонапірної башти, довелося регулювати рівень підйому води, щоб вона не протікала через пробоїни.
Ця башта вже відслужила всі терміни, ми планували її замінити ще навесні, виділили кошти, розпочали тендерні процедури, але клята війна все перекреслила. Після обстрілів, з жахом та надією, щодня спостерігали за нею, лиш би не підвела.
Розуміли, що власними силами, при виконанні бюджету лише на 50%, нам цю проблему не вирішити. Тому, при першому ж візиті начальника ОВА Ярослав Янушевич до нас в громаду, було озвучено про необхідність заміни цієї башти, що забезпечує водою села Кочубеївка, Світлівка, Микільське, частину села Орлове. Буквально через декілька днів з нами зв’язався представник компaнії Water Mission, який запропонував допомогу у вирішенні цієї проблеми. Компанія оплатила виготовлення, доставку та встановлення башти. Всього на суму 415 тис.грн. Ми повинні були лише забезпечити роботу крана. На сьогодні це “задоволення” не із дешевих, та й бажаючих їхати в наші краї не так багато. І в черговий раз на допомогу прийшла Військова адміністрація міста Кривого Рогу.
Майже 6 годин роботи на об’єкті та дорога в обидві сторони-для громади були безкоштовними.
Башта встановлена, скоро завершаться фінальні роботи та буде випробувано башту в дії. Сподіваємось, що ще одне болюче питання зніметься. Але то тільки початок, проблем із водою, вірніше без неї, вистачає. На сьогодні це пріорітетне питання. Працюємо далі.
 Разом до Перемоги, Разом все відбудуємо!!! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Джерело – Кочубеївська сільська територіальна громада
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН