Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Всі комунальні підприємства Херсонської області з постачання тепла перебувають під контролем окупаційної влади

Опалювальний сезон на тимчасово окупованій Херсонщині: чого чекати.

Чого очікувати жителям міста та області від опалювального сезону цього року, з’ясовувало Суспільне.

Жителька обласного центру Вікторія говорить, що у попередні роки в середині жовтня відбувалася підготовка внутрішньобудинкових мереж.

На під’їзді було оголошення про те, що в певний час потрібно було перебувати вдома, бо прийде фахівець.

“Цьогоріч такого немає. Тож, і розраховувати на центральне опалення не можу. Як обігріватись взимку? Важке питання. Якщо газ буде надходити, то переїдемо до родичів у приватний сектор. Якщо ні, то треба їхати у село, де є пічне опалення, або евакуюватись з окупованої області. Звісно, я в розпачі від ситуації, і як діятиму, не знаю”, – розказує жінка.

Голова Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова говорить, що попри окупацію комунальних підприємств, ситуація з опаленням в місті відстежується.

“Дуже сподіваємось, що люди будуть з теплом, адже через окупацію можуть бути певні пошкодження. Після визволення міста, будуть доступними тепло, газопостачання та енергомережі. Та за необхідності розпочнеться їх ремонт і відновлення, щоб забезпечити херсонців теплом”, – каже Галина Лугова.

За словами Новокаховського міського голови Володимира Коваленко, 80 % населення мають індивідуальні системи опалення. Тому за умови, що буде газ, у них буде тепло.

“Єдине я не знаю наскільки на сьогодні забезпечені в сільській місцевості. Там дровами палять. Чи дозволить та не буде перешкоджати закупівлі дров окупаційна влада, не відомо”, – розповів Володимир Коваленко.

Школи і дитячі садки у місті не працюють говорить Володимир Коваленко, тому в їх опаленні нема потреби.

Централізованого опалення немає і у Скадовську. На 100 % жителі забезпечені індивідуальними котлами, говорить Скадовський міський голова Олександр Яковлев. Самостійно опалюються школи та дитячі садки.

“З цими закладами ми написали заяву про припинення газопостачання, тому що сьогодні всі заклади захоплені і ми контролюємо експлуатацію і відповідно витрати електроенергії і газу”, – каже Олександр Яковлев.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН