Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колихаєв наголошує: влада має дати людям можливість відключитися від централізованого опалення

З року в рік напередодні опалювального сезону Україна стикається з однією й тією ж самою проблемою: майже повністю зношена система централізованого опалення (СЦО) завдає безліч неприємностей як владі міст, так і самим мешканцям багатоповерхівок, установ, приміщень, які користуються СЦО. Херсон у цьому питанні – не виняток. Так само, як і в інших містах, херсонці відмовляються від послуг СЦО з різних причин. І якщо раніше в Херсоні реалізація цієї ідеї була достатньо значущою проблемою, то теперішній міський голова Ігор Колихаєв наголошує: влада має дати людям можливість відключитися від централізованого опалення й перейти на автономне.

«Херсонці не мають бути заручниками проблем, що не вирішуються на державному й місцевому рівні роками. Централізоване опалення – з цього переліку. Якщо мешканці бажають відмовитися від послуг центрального опалення, ми маємо задовольнити їхню потребу в цьому. Дати альтернативу – наша задача. Створити умови – наша робота. Наполягаю: влада існує для того, аби вирішувати проблеми людей, а не для того, щоб їх, навпаки, створювати», – категорично зазначає очільник Херсона Ігор Колихаєв.

Так, у міськраді створено постійно діючу міжвідомчу комісію з розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання та встановлення індивідуального джерела опалення.

У 2020 році спеціалісти комісії розглянули 264 заяви на відключення від мереж централізованого опалення. За результатами засідань 117 херсонцям надали дозвіл відключитися від централізованого теплопостачання, 147 – відмовили через причини, які прописано в нормативних документах.

Протягом 2021 року, станом на цей час комісія розглянула 346 заяв.  Дозвіл надали 148 херсонцям, 198 – відмовили.

Для вирішення питання відключення квартири від мереж централізованого теплопостачання, її власник має звернутися до Комісії із заявою про відключення, в якій зазначає причини прийнятого рішення. З необхідних документів, що подаються разом із заявою:

• копія паспорта власника;

• копія свідоцтва про право власності на квартиру.

Треба сказати, що від централізованого теплопостачання можна відключити не тільки квартиру, а й нежитлове приміщення. У такому випадку механізм незмінний: комісія, заява, паспорт і документ, що підтверджує право власності. Якщо власників декілька – заява складається від імені всіх власників, документи також подаються від усіх.

Після розгляду заяв, Комісія приймає рішення, складається відповідний протокол. Витяги з протоколу надаються кожному заявнику з роз’ясненнями стосовно прийнятого рішення.

Заяви подавати за адресою: м. Херсон, вул. Ярослава Мудрого, 45, каб. 203, 204, телефон для довідок: 26 67 98.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН