Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві волонтерка шиє балаклави для військових

Миколаївська волонтерка вручну виготовляє балаклави для військовослужбовців. Для виробництва жінка використовує різні речі: ковдри, светри, піжами тощо.

Жителька Миколаєва Таміла долучилась до волонтерів, чий центр розташований поруч із її будинком, після початку повномасштабної війни. Нещодавно, говорить, під час візиту до театру надихнулась побаченим та почала шити балаклави.

“Поруч стояв манекен і просто кинулись в очі оці балаклави. Тобто на ринку бачиш, що наші хлопці по формі самі собі все купують, не дуже приємно, що вони нас захищають і при цьому зобов’язані це купувати”, — розповідає волонтерка журналістам Суспільного Таміла.

У Миколаєві волонтерка шиє балаклави для військових
Процес шиття балаклав. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Кілька днів обдумавши це, спробувала зробити балаклаву власноруч, говорить Таміла. За фахом жінка швачка.

“Як робляться шапки я знала, але принцип балаклави — не дуже. Перша у мене не дуже вийшла, щось було не зручно, цікаво, але не зручно. У дітей була не балаклава, а маска ніндзя для маскараду, взяла її, прикинула, зробила по ній лекало, спробувала зробити”, — розповідає волонтерка Таміла.

Спроби видались вдалими і протягом тижня коробка наповнилась готовими балаклавами. Робити заготовки допомагають колежанки-волонтери. Партію з 20-ти головних уборів жінка зшила за чотири години.

“Ті, що за чотири години, вони швидше за рахунок плоского шва. Тобто усі ці 20 штук — оброблені краї та окантовка. Це були з окантованими краями ковдри. Я викладала ці частини де потрібно обробляти на краї і потім вже підкраювала. Через це набагато швидше, тобто не забирає час ця обробка”, — розповідає волонтерка Таміла.

У Миколаєві волонтерка шиє балаклави для військових
Готові балаклави для військових. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Використовує для шиття балаклав волонтерка теплі речі: светри, шарфи, ковдри тощо.

“Мені більше подобається флісова, я знаю, що з неї роблять шапки, роблять хомути. І ця тканина не сатається. Навіть у нас є одна, я пробувала теж, просто тканина сподобалась. Але це взагалі в’язана, тобто якщо придивитись — це просто в’язка”, — розповідає волонтерка Таміла.

Таміла говорить, крім натхнення та бажання, треба більше часу. Шиє балаклави після того, як інша волонтерська робота на день закінчується. Таким чином хоче бути корисною та допомагати військовослужбовцям.

Читайте також

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН