Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Львові відкрили виставку картин “Херсонщина – це Україна”

 Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» відкрили благодійний мистецький проєкт «Херсонщина – це Україна». Львів став вже четвертим містом, де зможуть побачити роботи художників.
На виставці представили понад 80 картин та ілюстрацій 20 художників, які згодом продаватимуть на аукціонах. Кошти від продажу доробків підуть на потреби ЗСУ, а після звільнення окупованих територій, їх скерують на відбудову культурних пам’яток півдня України.
З вітальним словом до гостей звернулась начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.
“Вітаємо наших захисників і захисниць зі святом. І дякуємо за те, що зараз ми маємо нагоду зустрітися і підтримати один одного, підтримати ЗСУ, наше незламне місто та рідний Херсонський край.
Ми жителі Херсона та Херсонщини дуже вдячні всім львів’янам зокрема міській та обласній владі, за те, що підтримують нас у складну годину, допомагають та опікуються нами.
Також хочу передати вітання з Покровою та Днем Козацтва від начальника ХОВА Ярослава Янушевича. Зараз триває потужна щоденна робота щодо деокупації Херсонщини і Ярослав Володимирович практично щодня з командою на цих територіях працюють над відновленням життєдіяльності звільнених населених пунктів. Над забезпеченням людей ліками, харчовими наборами, проводиться робота щодо забезпечення звільнених громад пічками-“буржуйками”, дровами. Людям повертають мобільний зв’язок, дідусі і бабусі почали отримувати пенсії через пересувне відділення “Укрпошти”. На звільнені території Херсонщини повертається життя.
Ми віримо, що скоро всі повернемося до рідних домівок».
Галина Лугова зазначила, що ця виставка відбувається за сприяння начальника херсонської ОВА Ярослава Янушевича. З його ініціативи виставку побачать у багатьох великих містах країни.
«Львівщина дуже гостинна, ми хочемо морально підтримати жителів окупованої Херсонщини та ВПО з інших областей. Кожен може розраховувати на нашу допомогу і почуватися як вдома. Незабаром ми будемо відбудовувати тимчасово окуповані території, які нещадно знищив ворог. А сьогодні кожен працює на своєму фронті, виборює перемогу!» – наголосив заступник очільника Львівської ОВА Іван Собко.
9 митців, чиї картини представили на виставці, входять у Національну спілку художників України та створили більше ніж 50 мистецьких живописних творів в межах арт-резиденції в Умані.
“Я зрозумів, що хочу зробити якусь річ, щоб підтримала людей, і тоді придумали таку тему: ми запросили художників з усієї України і зробили для них концептуальну річ. Ми хотіли, щоб вони переосмислили, зробили бачення української Херсонщини на цій території”, – каже один із авторів цього проєкту, засновник та голова правління ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» Павло Ярмій.
У подальшому продаж мистецьких творів здійснюватимуть на офлайн і онлайн-аукціонах. Усі зацікавлені зможуть фінансово доєднатися до арт-проєкту.
Триватиме виставка до кінця жовтня за адресою: м. Львів, вул. Підвальна, 4. Графік роботи: вівторок-неділя з 12 до 20.
Далі експозицію представлять у Коломиї.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН