Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мер Нової Каховки зустрівся з військовими, що дислокувались у місті

Наприкінці минулого тижня відбулась зустріч міського голови Володимира Коваленка та командира 57 окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка полковника Олександра Бакуліна.

Так склалося, що наша рідна 57 бригада, в ще напочатку літа 2021 року вібула на передову, і її відрядження затягнулося набагато довше, ніж планувалося, адже в кінці лютого – на початку березня 2022 року очікувалося повернення на місце постійної дислокації бригади в Нову Каховку.

Володимир Коваленко:

“Місто готувалося до цієї зустрічі, ми завжди урочисто зустрічали наших воїнів, з наданням належної поваги і вдячності за прояв того героїзму, ту справу, яку захисники і захисниці виконували багато років в зоні АТО і ООС, за їх подвиги, вчинки. Вони стали невід’ємною частиною нашого міста, його розвитку, його сучасного обличчя, успіхів, урочистостей, всіх загальноміських заходів. У нас були великі програмні, фінансові плани на розвиток і на розширення місця дислокації, створення кращих умов проживання для бійців 57 бригади. На жаль так сталося, що тільки зараз з’явилася можливість зустрітися і познайомитися особисто з нинішнім командиром 57 бригади, який очолив її напередодні повномасштабного вторгнення російських військ на територію України.”

Багато перепон було на шляху до цієї зустрічі: Нова Каховка з перших днів війни опинилася в окупації, 57 бригада в той час була на передовій в Луганській області. На сьогодні, в ході ротації, бригада повернулася на Херсонщину, але знову опинилася на передовій лінії фронту. Нинішнє тимчасове розташування виконавчих органів Новокаховської міської ради та наших військових зараз майже сусідські. Тому довгоочікуване знайомство нарешті стало можливим.
Міський голова Володимир Коваленко та Командир 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка полковник Олександр Бакулін кілька годин спілкувалися про ситуацію на фронті, про бійців бригади. Мужність, професіоналізм та відвага воїнів викликають справжнє захоплення. Також командир розповів, що трьом бійцям бригади було присвоєне звання Герой України.
На запитання Володимира Коваленка, чи бував командир у Новій Каховці, отримав відповідь, що на жаль, поки що не було такої можливості. Але розповіді бійців про рідну прекрасну Нову Каховку торкнули саме серце. Тому разом зі своєю бригадою полковник з нетерпінням чекає на зустріч з містом, і разом вони докладають всіх зусиль, аби цю зустріч наблизити.
Володимир Коваленко запитав, чим зараз Новокаховська влада може бути корисною нашим захисникам? Ажде в мирний час, завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, виконавчих органів, інших структур, завжди виділялись кошти, надавались приміщення, здійснювались ремонти, сплачувалась орендна плата – тобто надавалась всебічна допомога, щоб покращити умови перебування бригади в Новій Каховці. Нині, в умовах війни, потреби зовсім інші. Тому за підтримки Херсонської обласної військової адміністрації вирішено надавати всю можливу допомогу нашим воїнам. Зараз йде активна підготовка бригади до осінньо-зимового періоду. Термобілизна, прилади для обігріву і все, що допоможе забезпечити більш-менш комфортне перебування наших бійців на передовій – нині основне, що потрібно в плані забезпечення побуту.

Також в бесіді було підняте питання повернення сплати ПДФО до бюджету Новокаховської громади. З початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року цей податок 57 бригадою сплачувався за місцем фактичного перебування, на Луганщині. Повернення цих коштів до Новокаховського бюджету дасть можливість розширити об’єм допомоги бійцям. Була досягнута домовленість, що з 1 жовтня сплата ПДФО 57 бригадою буде повернута до бюджету Новокаховської міської територіальної громади.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН