Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ відбулося перше у новому навчальному році засідання ректорату

Традиційно зібрання пройшло у онлайн-форматі за участі першого проректора, проректорів, деканів факультетів, керівників структурних підрозділів, відділів та служб.

Перший проректор ХДУ Сергій Омельчук доповів про проведення підсумкової атестації здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти. Звітування докторантів та аспірантів всіх курсів та форм проходитиме у форматі наукового семінару з 12–16 вересня. У зв’язку з цим, 8 вересня заплановано проведення настановної зустрічі з аспірантами.

Сергій Омельчук також проінформував, що триває підготовка до проведення вступних випробувань до аспірантури. Вступні іспити проходитимуть з 12 по 15 вересня як на вакантні місця держзамовлення, так і на контракт. Сьогодні, 5 вересня, запланована настановна зустріч зі вступниками, а 6 вересня – з гарантами ОНП.

Також перший проректор звернув увагу на формування Плану-графіку підвищення кваліфікації НПП у 2022/2023 н.р та оновлення складу помічників деканів факультетів з наукової роботи.

Проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова надала інформацію про динаміку контингенту здобувачів вищої освіти станом на 1 вересня. За її словами, за літній період критичних змін не відбулося. Зокрема, на деяких факультетах прослідковується навіть збільшення контингенту.

Щодо підготовки до проходження акредитаційних експертиз у 2022/2023 н.р., проректорка зазначила, що цьогоріч в університеті запланована велика кількість акредитаційних експертиз. Проходитимуть вони за спрощеною процедурою, яка передбачається на період воєнного стану.

Також проректорка проінформувала про поточні питання організації освітнього процесу в умовах подовження дії воєнного стану в Україні і тимчасового переміщення ХДУ: формат навчання, координація практичної підготовки, контроль за здійсненням освітнього процесу, зарахування здобувачам результатів навчання, отриманих у межах академічної мобільності або шляхом неформальної чи інформальної освіти.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник проінформував про алгоритм переведення на простій співробітників університету у вересні. А також внесення до штатного розпису ХДУ посади помічника декана факультету з цифровізації.

Проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алла Цапів зазначила, що вже з наступного тижня розпочинається серія вебінарів від викладачів Кентського університету. Вебінари передують першому блоку занять з англійської мови.

У межах міжнародної активності університету, проректорка озвучила пропозиції для викладачів та здобувачів освіти щодо участі у міжнародних вебінарах, курсах та програмах. Надалі кожного тижня відділом міжнародних ініціатив та проєктної діяльності буде формуватися дайджест пропозицій, що надсилатиметься на факультети.

Також Алла Цапів проінформувала про підготовку до проведення урочистих зборів зі здобувачами І курсів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти та планування заходів до 105-ї річниці від дня заснування Херсонського державного університету.

Про організацію процедури збереження інформації про проведення навчальних занять та відповідного відеоконтенту доповів в.о.проректора з цифровізації, інноваційної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Олександр Лемещук. Він зазначив, що інструкції щодо роботи з цими елементами будуть надіслані викладачам найближчим часом. Крім того, будуть надані доступи до персональних папок для завантаження викладачами занять. Також проректор доповів про оновлення головного сайту університету, зокрема модулю новин та додавання нового функціоналу. Крім того, відбулося й оновлення платформи KSU Online з посиленням системи безпеки.

Під час засідання про початок освітнього процесу і організацію роботи у відокремлених структурних підрозділах в умовах тимчасового переміщення проінформували директорка Генічеського фахового коледжу Галина Толубець та в.о.директорки Бериславського фахового педагогічного коледжу імені В.Ф.Беньковського Галина Пирожок.

Відповідальний секретар приймальної комісії ХДУ Наталія Воропай зазначила, що сьогодні буде підготовлено наказ про зарахування на бюджет ще 54 абітурієнти, які вступили на базі повної загальної середньої освіти. А 9 вересня – зарахування ще 7 вступників, які вступають на базі дипломів молодшого бакалавра та молодшого спеціаліста.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН