Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Потяг до перемоги”: історії людей з Херсонської області розповідають у новому проєкті (відео)

З 24 лютого Херсонщина стала символом опору росіянам. Більшість області перебуває під тимчасовою окупацією, загарбники створюють на ній окупаційні органи влади, вбивають та катують місцевих мешканців. Попри тиск, мешканці Херсонщини проводили гучні мітинги, голіруч блокували рух російської техніки, та всіма діями доводять: Херсонщина — це Україна.

Наближати перемогу допомагає «Жовта стрічка» — рух громадського спротиву, який діє в усьому Херсонському регіоні — від Нової Каховки до Олександрівки. Серед представників руху є люди різних професій: від айтішників та SMM-спеціалістів до менеджерів банків, касирів та автомеханіків. Їх всіх об’єднує любов до України.

«Жовта Стрічка» займається саме інформаційним спротивом окупантам. Але зв’язок зі збройним рухом опору на Херсонщині також тримають — саме вони допомагають активістам розвішувати стрічки та постери по місту вночі.

Представники «Жовтої Стрічки» свідомо вирішили залишатися на Херсонщині, аби підтримувати українців та допомагати ЗСУ. «Хімарси влучно працюють не просто так», — зауважують вони. Активісти показують, як можна боротися в окупації: розвішують плакати, стрічки, спонукають говорити про Україну з людьми, яких поглинає розпач і пропаганда.

«Найбільш ризикованим за останній час у Херсоні був мітинг на 9 травня. Напередодні окупанти перекрили головну площу, щоб люди не могли зібратися, але вони все одно приходили. Якщо росіяни бачили на тобі одяг жовтого або блакитного кольору – одразу клали обличчям в асфальт. Багатьох відвозили «на підвали», проводили обшуки вдома, встановлювали стеження за активістами. Але розуміли, що наш опір не зламати, і попускалися» — згадують представники «Жовтої Стрічки».

Головна мета руху — об’єднувати людей по всій країні та дарувати надію тим, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях. «Звичайно, що у мирних херсонців є страх. Але в самих окупантів страху більше» — кажуть активісти «Жовтої Стрічки».

НАШІ ЛЮДИ ТУТ ПОВСЮДИ. ВОНИ ГОТОВІ ЗРИВАТИ РЕФЕРЕНДУМИ ТА ПРИБИРАТИ РОСІЙСЬКИЙ НЕПОТРІБ З НАШОЇ КРАЇНИ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН