Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Знімає кіно та малює картини: так вчителька української мови та літератури з Херсона допомагає ЗСУ

Вчителька української мови та літератури, виїхавши з тимчасово окупованого Херсона почала займатись з дітьми у кіностудії та малювати картини для допомоги Збройним силам України.

За фахом Вікторія вчителька української мови та літератури. Каже, раніше ніколи не малювала. Вперше взялася за написання картин після того, як виїхала з окупації. Таким чином хотіла позбутися двомісячного стресу та негативу, який накопичився в душі. Жанр своїх картин сама Вікторія характеризує як абстракція з патріотичними назвами. Одним з улюблених кольорів дівчини є блакитний.

“Я малюю картини важливими для України гаслами – “Україна переможе”, “Я пишаюсь, що українець”, “Ми з тобою за тисяч і кілометрів”. В українців серце жовто – блакитне, тому мої картини в патріотичних кольорах”, – говорить Вікторія.

Колишня вчителька української мови та літератури, виїхавши з окупації, почала малювати картини для допомоги ЗСУ
Фото: Суспільне Тернопіль

Свої картини Вікторія продає у центрі Тернополя. За словами художниці, люди зупиняються, розглядають, спілкуються, співчувають та дуже часто обіймають.

Є робота під назвою “Міста – герої”, яка багатьом переселенцям нагадує про рідні місця. Улюблена картина Вікторії називається “Херсон”. Дівчина говорить, що прокидається та лягає спати із думками про рідне місто.

Гроші від продажу перших картин витратила на ліки для людей із села, де мешкали її батьки. Потім почала писати картини, щоб придбати усе необхідне для українських військовослужбовців.

“Я дізнавалася про потреби хлопців – військових, які саме працюють на межі Херсонської, Миколаївської областей, зараз звільняють Херсон і відповідно вже сама купувала це обладнання і відправляла військовим”, – каже художниця.

Донька Вікторії у Херсоні знімалася у дитячому кіно для міжнародного кіножурналу “Байки”. У Тернополі Вікторія отримала пропозицію займатися організацією зйомок. Відтоді шукає локації і юних акторів у цьому місті. А з деякими проводить заняття з акторської майстерності.

“Важливо, щоб дітки були старше 7 років. Але у мене так вийшло що мої актори деякі були 5 річні. І в цьому була фішка. Бо в них треба розгледіти саме акторський потенціал”, – розказала Вікторія.

Вже відзнято 14 короткометражних серій гумористичного характеру. В зйомках брали участь діти із Тернополя та діти переселенці із Херсона, Харкова, Миколаєва, Гостомеля, Маріуполя, Києва. Презентація кінострічок відбулася в тернопільському кінотеатрі “Злата”. Статуетки у вигляді “Оскара” отримали переможці у номінаціях “Краща жіноча та чоловіча ролі”. Одну з відзнак отримав Родіон із Херсона.

Колишня вчителька української мови та літератури, виїхавши з окупації, почала малювати картини для допомоги ЗСУ
Фото: Суспільне Тернопіль

Хлопець розповів, що в кіно знімається з п’яти років. Найбільше йому подобались зйомки в лісі, коли ми знімали про бейсбол, бо там була крута та атмосферна локація.

Тернопіль став другим рідним містом Вікторії. Як тільки звільнять Херсон – обов’язково туди повернеться, каже вона. Але жити, скоріш за все буде на два міста, бо в Тернополі у жінки вже є багато друзів.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН