Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відмова українців співпрацювати із загарбниками зірвала план кремля перевести Херсонщину на рубл

Відмова українців співпрацювати з владою тимчасово окупованих територій створює великі проблеми російським загарбникам.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Центр протидії дезінформації у Телеграмі.

На Херсонщині через відмову українських банківських фахівців не відкрилися три відділення російського «Промсвязьбанка», що зірвало плани кремля з переходу на розрахунки в рублях.

Як повідомляє ЦПД із посиланням на аналітичний центр США Institute for the Study of War, усупереч залякуванням більшість педпрацівників на тимчасово окупованих територіях відмовляється співпрацювати, що змушує рф компенсувати дефіцит учителів за рахунок кримських педагогів.

Як важіль тиску російська «адміністрація» надає гумдопомогу жителям Маріуполя в обмін на згоду розмінувати та розчищати завали.

Через відмову українських медпрацівників Луганської області російська влада вимушена завозити російських лікарів із Новосибірська та Волгограда.

Крім того, окупаційна влада змушена переводити російських урядовців на нові посади в окупаційних «адміністраціях» та заповнювати російськими робітниками вакансії на українських підприємствах.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейк про те, що ніякої допомоги від ООН немає, а листівки про надання допомоги роздають шахраї.

Насправді українці мають можливість подати заявку про надання допомоги від міжнародних організацій. Програма працює в рамках платформи єДопомога і створена Кабміном за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та уряду Швеції – для підтримки українців у часи російської агресії.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН