Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через опір місцевого населення референдум на Херсонщині можуть не провести у заплановані дати

Мешканці Херсонської області, які вже понад 5 місяців живуть в окупації, продовжують відстоювати свою громадянську позицію. На межі зриву референдум. Його вже кілька разів переносили, тепер говорять про нові обставини – ніби-то проведуть після “звільнення” всієї Донеччини. Очевидно, що відмова співпрацювати з окупаційною владою є суттєвою перешкодою, – зазначає заступник голови облради Юрій Соболевський:

– Заява окупаційної влади на Херсонщині про необхідність проведення “референдуму” одночасно з ДНР, після “звільнення” всієї території Донецької області, є сигналом про те, що орки, можливо, змушені в черговий раз перенести терміни проведення “референдуму”.

Для цього є свої причини: відсутність підтримки населення, нездатність сформувати хоча б мінімальну кількість виборчих комісій, розуміння того, що шоу виходить відверто убогим. Є ще одна ймовірна причина – страх політичних наслідків, коли після проведення шоу та фактично аннексії Херсонської області, ЗСУ деокупує регіон. Оркам доведеться змиритися з втратою вже нібито “своїх” територій. Якщо це так, то вони вже розуміють, як розвиватимуться події в області, і що окупантам, що “загостилися”, настав час збирати речі або ж готуватися до смерті.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН