Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У закладах освіти Одещини готують укриття до початку навчального року

Цього року школи України почнуть навчання у нових військових реаліях. Перед початком освітнього процесу триває перевірка укриттів. Розповів про них директор Департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак:

– Північ Одещини. Подільський район. З фотобанку укриттів у закладах освіти в територіальних громадах із демонстрацією необхідного матеріально-технiчного забезпечення та обладнання найбільше надав саме цей район. Десь краще, десь гірше, але особисто голова районної військової адміністрації тримав ситуацію на контролі, тож вдячний за таку співпрацю.

Наступне стосується усіх, не лише Подільщини. Ми продовжимо облаштовувати укриття в кожному закладі освіти, навіть там, де не встигнемо до 1 вересня. Це питання безпеки в умовах війни. І воно не знімається. Тобто, якщо хтось вважає, що не зробили і так минеться, варто лише час потягнути, то помиляється. Робити будемо. І в тому випадку, коли батьки проти очного теж. І в тому випадку, коли в акті фахівцями ДСНС вказані недоліки, які необхідно усунути. І в тому випадку, коли укриття взагалі відсутнє.

Засновник і керівник закладу освіти зобов’язані забезпечити можливість як онлайн, так і офлайн навчання. Крапка.

Щодо садочків. З квітня місяця є можливість працювати лише у режимі чергових груп за наявності відповідно облаштованого укриття. Так і продовжуємо. Про відновлення повноцінної роботи закладів дошкільної освіти поки що не йдеться.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН