Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині СБУ викрила на хабарі керівника підрозділу Південного міжрегіонального управління Мінюсту

Служба безпеки України викрила на хабарництві начальника одного з відділів державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Оперативники спецслужби встановили, що начальник райвідділу організував схему вимагання і отримання неправомірної вигоди від фігурантів виконавчих проваджень.
За версією досудового розслідування, посадовець обіцяв зацікавленим особам прискорити вирішення питання щодо отримання судового рішення з примусового стягнення боргу. Але, після отримання рішення суду, зловмисник за грошову винагороду пропонував учасникам процесу вирішити питання повернення боргу на «вигідних» умовах, без відкриття виконавчого провадження.
У результаті оборудки кожний отримував користь, а саме: боржник – не сплачував обов’язкові платежі в дохід держави у розмірі 10% від суми боргу, стягувач – швидко отримував борг готівкою за 3%-ий хабар від суми боргу корупціонеру.
Оперативники спецслужби задокументували два епізоди отримання посадовцєм неправомірної вигоди. Під час одержання чергового хабара його затримано.
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину.
Тривають слідчі дії.

Документування корупційної схеми проводили співробітники СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН