Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

21 випускник Одещини склав НМТ з трьох предметів на максимальний бал

В Україні випускники шкіл склали Національний мультипредметний тест. Про результати Одещини розповів очільник Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

Проведення тестування в умовах війни – унікальний досвід. Вперше оцінювання відбувалося у форматі онлайн на базі тимчасових екзаменаційних центрів. Отже, щодо результатів основної сесії НМТ. Насамперед ми турбувалися про безпеку учасників НМТ та педагогів. З цією метою інформація про розміщення ТЕЦ була відома обмеженому колу осіб та не поширювалася у соцмережах і на веб-сайтах. На щастя, обійшлося без надзвичайних ситуацій. Цьому сприяло чітке планування та узгодження дій на всіх адміністративних рівнях, тож вдячний усім причетним за співпрацю. В Одеській області в основній сесії НМТ взяли участь 10 885 осіб (із 12 050, які підтвердили свою участь в НМТ). Явка в тимчасових екзаменаційних центрах щодня становила понад 90% учасників.

Цей навчальний рік був особливо напруженим. Дистанційне навчання, вибухи, тривоги, війна… Скільки випробувань! Розумію, як непросто було готуватися до іспиту в умовах карантину та воєнного часу. Але попри все незламна українська молодь змогла довести всьому світу, а найперше собі, що 200 балів з трьох предметів НМТ, що цьогоріч замінив ЗНО, – це можливо!

Серед 555 юних українців, які склали онлайн-іспит на відмінно з усіх трьох предметів (математика, українська мова, історія України) і 21 випускник закладів освіти Одещини! 64 наших учасника отримали 200 балів з 2 предметів і 340 з одного предмету. Найкращий результат цьогоріч маємо з математики – 279 двохсотбальників, 141 учасник блискуче написав історію України та 111 випускників склали на відмінно тест з української мови.

Мої вітання! Плідних і мирних вам студентських років!

Дякуємо батькам і вчителям та розділяємо з вами тріумф цієї перемоги! Присвячуємо успіх Збройним Силам України, які охороняли спокій і життя наших дітей під час доленосних вступних випробувань.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН