Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Агентство США по міжнародному розвитку USAID допомагатиме Запоріжжю з опалювальним сезоном

Заступник очільника ЗОВА Геннадій Тімченко та директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА Віталій Литвиненко долучилися до координаційної наради “Міжнародна технічна допомога з проходження опалювального сезону 2022-2023 р. в умовах воєнного стану”, яку провели USAID.

Так, допомогти у проведенні опалювального сезону в Запорізькій області долучилося агентство США по міжнародному розвитку USAID. Наразі відпрацьовується програма та визначається першочергові потреби для громад. Актуальним питанням наразі є забезпечення закладів електрогенераторами, обігрівачами та альтернативними видами палива, які допоможуть у проведенні цьогорічного опалювального сезону. Розраховувати на підтримку можуть громади, де наразі є можливість доставити та встановити обладнання без ризику.
– Стан справ на сьогодні доволі складний. Ми розглядаємо всі варіанти розвитку подій на всіх територіях області. Тимчасово окуповані території наразі без газу через пошкодження газопроводу в результаті обстрілів. Частина територій вже довгий час живе з перебитими лініями електропостачання. На сьогодні немає можливості відправити туди фахівців, щоб повністю відновити їх роботу. Однак ми постійно опрацьовуємо з нашими громадами проблемні ситуації, проводимо заходи з підготовки до опалювального сезону, – зазначив Геннадій Тімченко.
Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА доповів про ситуацію, яка склалась на території Запорізької області та додатково підкреслив, що через постійні бойові дії немає можливості повністю відновити роботу комунальних систем, які були пошкоджені в результаті бойових дій. Крім того, посадовець зазначив, що з огляду на ці обставини виникла проблема з централізованим опаленням.
Як було зазначено під час наради, першочергово сконцентрувати увагу потрібно на енергозабезпеченні медичних закладів, а також на створенні пунктів обігріву. Наразі обласна влада продовжує визначати наявні проблеми та відпрацьовувати алгоритми їх вирішення з міжнародними партнерами та фахівцями, а також формулювати заявки на необхідну техніку. Крім цього, USAID розглядає варіант надання електрогенераторів для бомбосховищ, які продовжують облаштовувати.

Департамент культури та інформаційної політики

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН