Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Треба докласти максимум зусиль для звільнення Херсона»: військовий аналітик Петро Черник

25 червня в прямому ефірі каналу «Говорить великий Львів» військовий аналітик Петро Черник розповів багато цікавого про поточні військові операції в Україні, а також — про те, чому звільнення Херсонщини наразі особливо важливе для всієї країни.

Петро Черник проаналізував ситуацію у Сєвєродонецьку і зазначив, що втрата Сєвєродонецьку не є катастрофічною для Україну. Є добре укріплений Лисичанськ, який має природну перепону у вигляді річки Сіверський Донець. Це є панівна висота. І незважаючи на застосування противником артилерії проти Лисичанська, наші воїни його мужньо відстоюють. Для ворога ж ця територія є стратегічно важливою.

Петро Черник про Херсонщину

«На мій погляд, ця зона (Херсонщина — ред.) для нас є більш стратегічною і важливою (ніж Сєвєродонецьк — ред.). У першу чергу, треба докладати максимум зусиль до деокупації самого Херсона, і особливо — гідроспоруд, котрі контролюють так званий кримський канал. Як тільки він перейде у наші руки, у нас з’явиться суттєво більший важіль на російську федерацію після перекривання води. І тут насправді не так тактична, скільки політична складова, тому що це буде персональний удар по путіну. А як відомо, всередині між московськими баштами іде запекла боротьба чи то за трансфером влади, чи то за його увагу (увагу путіна — ред.)».

Також Черник додав, що прямо зараз деблокувати перешийок, який веде до Криму, повністю неможна: важливу роль у цьому відіграє звільнення Мелітополя. На думку Петра Черника, на осінь стихне ця фаза російсько-української війни, буде нова лінія розмежування — невідомо наразі, яка саме.

Дивіться повністю огляд від військового аналітика. Ми цей огляд даємо від моменту його слів про Херсонщину

Джерело – Kavun.city
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН