Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чемпіонат України з самбо серед кадетів пройшов у Херсоні (відео)

Вже не вперше змагання такого високого рівня збирають шанувальників цього виду спорту у стінах Херсонського фахового спортивного коледжу.

Чемпіонат України з самбо серед кадетів зібрав спортсменів з різних областей України.

Ці спортивні змагання стали потужним святом спорту для Херсонщини, півдня України. Учасників привітали почесні гості заходу.
“Щиро вітаю всіх. Я вважаю, що кожен із вас вже є переможцем, тому що є учасником цього Чемпіонату. А взагалі, нехай переможе найсильніший! Удачі !”- привітав Юрій Соболевський- перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату.

Спортсмени з Херсона долучились до заходу, бо цей вид спорту активно розвивається у місті.
“Я хочу подякувати всім учасникам змагань та спонсорам за те, що вони в складний для нашої країни час, коли пандемія, все ж таки ми можемо проводити такі чемпіонати. Кожному учаснику бажаю перемог! Місту Херсону і надалі – яскравих чемпіонатів!” – зазначив Ігор Колихаєв, Херсонський міський голова.

Підлітки полюбляють цей вид спорту, тож важливо їх мотивувати системно ним займатись, залучаючи до такого рівня змагань та популяризуючи здоровий спосіб життя.

Такі заходи сприяють і національно-патріотичному вихованню молоді, залучення українців до занять фізичною культурою і спортом. У чемпіонаті взяли участь понад 400 учасників із 20 регіонів. Цей турнір- головний етап відбору до команди Національної збірної України в цій віковій категорії на Чемпіонат Європи.

Змагання тривали з 23 по 25 квітня. В суботу – 24 квітня було визначено першу половину медалістів чемпіонату. Призові комплекти отримали 5 хлопців і 5 дівчат. Стільки ж комплектів нагород отримали учасники і 25 квітня. Також визначили командну першість, яку очолила команда з Харківської області, на другому – Київ, третє місце вибороли спортсмени з Одеської області.

Чемпіонат з самбо пройшов на базі Херсонського фахового спортивного коледжу:
«Чемпіонат України вдруге проводиться в стінах нашого закладу. Це і для наших вихованців важливій захід, тому що у нас є відділення з дзюдо і вони також беруть участь у змаганнях. Для них це необхідно. Тому я побажав всім- перемог в спорті і, безумовно, в навчанні, тому що заклад – спортивний. Відзначу, що сьогодні дуже велика увага приділяється розвитку спорту на Херсонщині»- зазначив Валентин Сух, директор Херсонського фахового спортивного коледжу.

Херсонщина спортивна об’єднала обласні центри України, гостинно приймаючи спортсменів. Вітаємо переможців!

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН