Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відключення від водопостачання за самовільне приєднання до мережі проводять працівники Херсонміськводоканалу (відео)

Відповідно до «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України», неоформлене приєднання до систем водопостачання та водовідведення є самовільним і підлягає відключенню без попереднього письмового повідомлення.
Аби своєчасно виявити порушників, Водоканал періодично виконує інвентаризацію усіх споживачів та підключень до централізованих мереж водопостачання та водовідведення. В результаті обстеження водопровідних мереж в селищі Степанівка по вул. Горіховій було виявлено 5 самовільних приєднань до міських водопровідних мереж, що зафіксовано актами.

Алла Ткаченко, начальниця відділу по роботі з боржниками Херсонського міськводоканалу зазначила:
«Приєднання виконані з порушенням вимог чинного законодавства та підлягають відключенню. Зараз фахівцями Водоканалу проводяться роботи з відключення даних домоволодінь від міських водопровідних мереж шляхом розкопки екскаватором водопровідного вводу та подальшим від’єднанням від мережі. За фактом самовільного приєднання до мереж, власникам домоволодінь нараховані штрафні санкції».

Квітневе відключення самовільників у приватному секторі Степанівки – процедура неприємна для користувачів, адже і сусіди починають цікавитись, як може таке бути , дивуючись цьому. Дехто зі споживачів почав оформлювати документи ще у 2019 році, але процедура не була завершеною. І як – результат – за фактом самовільного приєднання до мереж власникам домоволодінь будуть нараховані штрафні санкції, вони пройдуть повну процедуру оформлення, і лише потім отримають воду .

Фахівцями водоканалу проводяться роботи з відключення домоволодінь від міських водопровідних мереж шляхом розкопки екскаватором водопровідного вводу та подальшим від’єднанням від мережі, а також засипанням ями, бо це – безпека людей.

«Сьогодні виконуються роботи з відключення споживачів від послуги водопостачання, оскільки у них відсутні документи, особовий рахунок та договір з Водоканалом. Більшість боржників погано сприймають наші дії, але дехто йде назустріч» – відмітив Андрій Калнауз, інженер відділу по роботі з боржниками.

Понад 100 незаконних врізок до мереж водопостачання та водовідведення виявлено працівниками Херсонського Водоканалу протягом двох останніх років. Для виконання робі з відключень працівники водоканалу попереджають про виконання робіт і поліцейських, бо часто самовільники вдаються до неконтрольваних дій на вулиці. Так було і цього разу на вулиці Горіховій у Степанівці.

Фацівці водоканалу акцентують, що самовільники не тільки завдають шкоди економіці підприємства, крадучи воду, але ставлять під загрозу і безпеку водокористування й інших власників осель. Незаконні підключення призводять і до зниження тиску в міських мережах, і аварійних ситуацій з причини недотримання режимів приєднання та експлуатаціїі ділянок мереж, внаслідок чого страждають сумлінні споживачі.

Порушники зможуть відновити постачання води тільки після отримання технічних умов та оформлення проєктної документації, повної сплати штрафів та нарахувань за відключення-підключення послуг. Але звісно треба витрати для цього власний час.

Водоканал нагадує, щосамовільне водокористування без виконання технічних умов, без розробки проектної документації і без укладання договору про надання послуг є порушенням вимог чинного законодавства і буде негайно припинено!

Підготувала Марина Азізова.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН