Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонець шиє патріотичні стрічки та розвішує їх по місту

Нісар Ахмад – херсонець, який в окупованому місті організував, як він сам називає “домашнє виробництво” з пошиття синьо-жовтих стрічок, повідомляється на Суспільному.

Все почалося з того, коли чоловік на кущі побачив тканину синього та жовтого кольору.

“В цей момент в моїй душі відбувся нереальний емоційний сплеск. Я усміхнувся і подумав: “Наших людей не перемогти!” У моїй голові звучало питання – а що якщо подібне масштабувати? Тоді ще більше людей зможуть побачити і відчути те, що відчув в цей момент я”, – говорить Нісар.

Херсонець шиє патріотичні стрічки та розвішує їх по місту

Фото: Нісар Ахмад

Чоловік говорить – матеріал шукав самостійно, згодом почали допомагати друзі та знайомі. Стрічки розвішували усюди: на дерева, паркани, ліхтарі та будинки.

“Коли перша партія була виготовлена, я почав процес розповсюдження стрічок по місту, бо розумів, що лише своїм власним прикладом зможу надихнути інших. Згодом до мене стали підходити небайдужі люди та запитувати, як можна допомогти. Всі, що ті, хто розвішував цю символіку, – надзвичайно сміливі люди та просто герої. Кожен з нас знав і розумів, що це величезний ризик для життя”, – каже херсонець.

Щодня виготовлялося трохи більше 200 стрічок. Процес був майже цілодобовий. Спочатку пошиття, а потім – розповсюдження по місту.

“Я зрозумів, що виготовив не просто стрічки синьо-жовтого кольору. І вони не просто так розвішані по місту. Я створив справжній символ. Символ свободи, волі, незламності духу та любові до рідної Херсонщини. І тепер його можуть бачити майже на кожному розі нашого міста”, – розповів Нісар.

Херсонець шиє патріотичні стрічки та розвішує їх по місту

Фото: Нісар Ахмад

За словами Нісара Ахмада, ці стрічки мотивують, надихають і об‘єднують херсонців. Вони показують, що люди не мовчать, що вони протестують і борються за український Херсон.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН